Kotiolutta: Panimo Duuni Bulkki

0 kommenttia
 
Jyväskyläläisen kotipanotandemin sahti siivitti viime lauantaina hekumain huipuille, mutta sieltä on ehditty jo aikoja sitten laskeutumaan, kunnes uutta nousua lähdetään nyt hakemaan rehellisen bulkin voimin. Tai bulkiksi kaverit tätä ainakin nimittävät, alla oluesta lisää.

Bulkki
Lager, 4,5%, 33 IBU

Maltaat: Munich, Vienna , Red ale
Humalat: Northern Brewer
Hiiva: WYEAST XL 2206 Bavarian Lager

Tekijöiden kommentit:
Bulkki -lager lähti siitä, kun kesän festareilla tuli juotua sitä Tornion 1964:ää ja mietittiin, että eiköhän tota itekin pystys vääntää jotain kunnon lageria. Piti ite asiassa alunperin olla lähempänä 5%, mutta käymisen jälkeen todettiin, että "voitit tämän erän, Päivi Räsänen" kun mittari näytti 4,5%


Kirkas, punertavan oranssi olut, jonka ylle muodostuu tiivis ja kestävä vaahto. Tuoksu tarjoilee runsasta leipäisen ja hieman toffeisen aromikasta maltaisuutta sekä hentoa humalan kukkaisuutta. Mallasvetoinen, vienna-tyylinen tuoksu. Maku on puhtaan lagermainen ja miellyttävä. Pehmeä, vahvuuteen nähden todella runsas ja hieman makea maltaisuus on toffeemaista ja leipäistä. Katkeruutta nousee keskivaiheilta loppua kohti edetessä tasapainottavasti mukaan. 33 IBUa olisi aidolle bulkille jo liikaa, mutta nyt rungon ollessa näin tuhti, on se juuri sopiva määrä. Puhdaspiirteinen mallasvetoinen lager. Tasapainoinen, kuten Duunilta on totuttu - tulee se tarkoituksellisesti tai ei. Maltaisuus on jopa bockmaisen runsasta - todella yllättävä runko vain 4,5% vahvaksi olueksi, mutta käymisessä tosiaan taisi jäädä käymättömiä sokereita sen verran, että se maistuu nyt runsaana makeana maltaisuutena voimakkaamman alkoholipitoisuuden sijaan. Eikä se suinkaan huono asia ole se, nimittäin maku on nyt miellyttävän pehmeä. Makeutta tosin riittää jälkimakuunkin asti. Käymisprosessi on myös onnistunut puhtaasti. Laadukas ja maukas lager! Nimestä tietysti miinusta, koska tämä ei ole bulkkia nähnytkään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.