Olutarvio: Bernard Bohemian Ale

1 kommenttia
 

Bernard Bohemian Ale

Panimo: Bernard Family Brewery, Tsekki
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 8,2%
Saatavuus: ? (Ostopaikka: Prahan lentokentän deli-myymälä)

Plzenin reissulta palatessa ostin Prahan lentokentältä turvatarkastuksen jälkeen eteen pompahtaneesta herkkupuodista tällaisen nollaseiskavitosen putelin Bohemian Alea. Tsekki tunnetaan enemmän lagereistaan, joten toki sitä paikallinen pintahiivaolutkin maistaa täytyisi. Hintaa pullolla oli 265 korunaa eli noin 10 euroa. Kallista tsekkiolueksi siis, mutta eikös lentokentällä ole tavara aina hinnoissaan. Puodissa olisi ollut joitakin muitakin oluita, mutta tämä oli mielestäni se "erikoisin", jos näin nyt voi sanoa. Pienpanimotavaraa ei tarjolla ollut, vaan näitä tunnettuja tsekkiläisiä merkkejä. 

Tässä oluessa on käytetty belgihiivaa ja ohramaltaiden lisäksi belgeille tyypilliseen tapaan myös sokeria. Mausteena on korianteri. Panimon sivuilla on hauska typo - ainesosaluettelossa lukee "barely malts"


Kirkkaanlainen oranssihtava olut, joka vaahtoaa melko maltillisesti. Tuoksussa on korianteria, vaaleita kuivattuja hedelmiä ja hieman päärynäisyyttä. Maltaisuus on keksimäistä. Kohtalainen raikkaus, mutta tuoksu ei aivan täysin nouse lentoon, vaan taustalla oleva mausteinen alkoholisuus syö siitä parhaan terän. Maku on appelsiinimainen, päärynäinen, keksimäisen maltainen ja mausteisen korianterinen. Alkoholin lämpöä ja makeutta on tuhdisti ja se vie maustakin terävimmän raikkauden mennessään. Kohtalaisen runsasmakuinen kokonaisuus, mutta vahvuus tunkee kyllä liiaksi läpi ja makeutta on belgi-ihanteisiin nähden liiaksi. Ei hintansa väärti.

Yhteenveto

Makeahko, turhankin tuhti belgi

1 kommentti:

  1. Paikkaansa pitävä arvio minun mielestäni. Mutta Huom. Tsekkiläisessä perusmarketissa alle pari euroa 1/2l patenttikorkki pullossa, eli ihan kokeilemisen arvoinen, Not bad at all. Kiitos hienosta blogista!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.