Kotiolutta: Apinko Brewing Ukkosentuoja Pils klooni

0 kommenttia
 
Maistoin huhtikuussa 2016 Tomi Heiskasen paneman Ukkosentuoja Pilsin, joka oli erittäin maukas puhdaspiirteinen kotitekoinen lager. Kerrassaan erinomainen olut. Tulin arviossani kehuneeksi sitä niin, että kommenteissa kyseltiin reseptin perään. Reseptin kehittänyt Tomi jakoi tietotaitonsa auliisti ja myöhemmin resepti sitten julkaistiinkin blogin sivuilla. Nyt Lappeenrannassa vaikuttava Apinko Brewing on tarttunut niin ikään pohjahiivaan ja tehnyt ensimmäisen lagerkokeilunsa tällä Tomi Heiskasen erinomaisella reseptillä. Maistetaanpas siis!

Speksit lyhyesti: 
Maltaina Pilsner, Munich ja Vienna. Humalina Magnum, Saaz ja Hallerthau Mittelfrüh. Hiivana Saflager W-34/70. Vahvuus noin 5%.

Täysi reseptiikka löytyy siis tästä linkistä.Utuinen kultainen olut, joka vaahtoaa runsaasti. Tuoksussa on huumaavan upeaa kukkaisen hedelmäistä humalaa ja leipäistä, puhdasta maltaisuutta. Käyminen vaikuttaa onnistuneen hyvin. Olut on laadullisesti kunnossa. Alkuperäisversion muistan olleen erittäin maltainen, tämä on taas erittäin hedelmäinen ja kukkainen. Osa hedelmäisyydestä voi olla käymisaromeitakin. Olut on suussa liiallisen hiilihappoinen, varsinkin aluksi. Hedelmäisyyttä on maussakin enemmän kuin lagermaista maltaisuutta. Maku on hyvä, mutta varsin erilainen kuin alkuperäisversio, joka oli siis runsaamman maltainen. Hiilihappoisuus voi tietysti korostaa hedelmäisyyttä ja peittää mallasrunkoa. Tämä on hedelmäiseltä yleisilmeeltään jopa enemmän alemainen kuin kuin lagermainen. Humalat tulevat esiin raikkaasti ja hekumallisesti. Maultaan hyvä olut, mutta liiallisen hiilihappoinen. Alkuperäisversion hekumallisuuteen ei siis ylletä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.