Kotiolut: Väinölän Panokerho Maailmanpalo Imperial Stout

0 kommenttia
 
Maistoon nyt Väinölän Panokerhon eli Roope Vähä-Aho & Co. kotiolutta. Aiemmin maistettu Deus In Absentia Quadrupel oli pilalla, joten nyt on pojilla näytönpaikka! Speksit on jälleen tasoa "vitun kova", joten mielenkiinnolla maistoon.

Maailmanpalo
Smoked Imperial Stout, 9%, 73 IBU
Maltaat: Pale Ale, Cara Plus 10, Cara Plus 150, Black Malt, Brown Malt, Chocolate Malt, Peat Smoked Malt
Humalat: Magnum (@ First Wort), Cascade ja Willamette (@20 ja 5 min)
Hiiva: Fermentis K-97 (German ale yeast)
Mausteet: Itsetehty kuusenkerkkäsiirappi (lisätty käymisen aikana)

Tekijöiden kommentit:
"Myös tämän takana on Väinölän Panokerho ja HERMS-laitteisto, tuttavallisemmin Panokone 2000 Mk. 1 Ultron Class. Olut tosin on tehty Mouhijärvellä Pesosen Esan tiluksilla, jossa järjestimme oman versiomme Oktoberfestistä ja keitimme kaikkiaan viiden vai kuuden laitteiston voimin oluita ja rääkkäsimme paikallista sähköverkkoa säälimättä. Myös tässä lähdetty työntämään kattilaan kaikki mitä ei ole pultattu kiinni ja lopputuloksena savumaltaalla ja kuusenkerkkäsiirapilla maustettu järkäle. Toisin kuin Deus In Absentia, tämä on ollut hyvin juotavaa heti alusta saakka ja itsepuolustuskurssi ei ole niin tarpeellinen ennen korkin avaamista"


Lasiin kaatuu viskositeetiltaan paksua mustaa olutta, jonka vaahto on mokkaisen värinen. Tuoksu on tuhti kattaus kaikkea Imperial Stoutille ominaista - Tummaa suklaata, suolaista lakritsaa, yrttimäistä humalaa ja lisäksi vielä kuusenkerkälle ominaista vihreää neulasmaisuutta. Savuisuus sekoittuu jykevän tuoksun sekaan, mutta kai tuossa kerkän metsäisyydessä voi nuotiosavunkin kuvitella löytyvän. Tumma, herkullinen ja smoothi suklaisuus on kuitenkin pinnassa niin tuoksussa kuin maussakin. Maun puolella loppuveto kääntyy voimakkaasti suolaisen lakritsaiseksi, runsaan katkeraksi ja jälkimaussa on tuntuvasti metsäisiä kuusenkerkän sävyjä. Nyt savumallaskin erottuu paremmin. Suutuntuma on täyteläinen, melko pehmeä ja maltillisen hiilihappoinen. Laatutaso on nyt täysin kunnossa. Hiiva on pysynyt tyytyväisenä olutta työstäessään. On melkoisen hyvää - paljon voimakkaita makuja, mutta hyvässä balanssissa ja riittävällä rungolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.