Olutarvio: Duckstein Weizen Cuvée

2 kommenttia
 

Duckstein Weizen Cuvée

Panimo: Mecklenburgische Brauerei Lübz (Carlsberg), Saksa
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,7%
Saatavuus: Ulkomailta (Ostopaikka: Bier-Deluxe)

Sain tällaisen vehnäoluen viime sunnuntaina eräältä blogini lukijalta. Vaihdossa annoin ihan pyytämättä itsetekemääni IPAa. Tyylikäs kohokuvioitu pullo kätkee sisälleen Perle ja Saphir lajikkeilla aromihumaloidun vehnäoluen. Runsaampi aromihumalointi on vehnäoluessa tänä päivänä (varsinkin Saksassa) jonkinlainen erikoisuus. Tämä on tietysti suodattamaton, kuten tyyliin kuuluu. Alkoholipitoisuutta on 5,7% ja pullon parasta ennen 03/2015 - lienee siis maaliskuussa pullotettua tavaraa. Humalointi ei ehkä enää parhaassa terässä, mutta tällä mennään.


Hieman rusehtavan oranssi, vehnikselle tyypilliseen tapaan sameahko ja varsin mallikkaasti vaahtoava. Vaahto on melko lyhytikäinen. Tuoksu on enemmän perusvehnäinen kuin "hopfenweissemainen", eli vehnäinen maltaisuus ja hiivan tuottamat hieman banaaniset käymisesterit ovat enemmän pinnalla kuin humalat. Maltaisuus on varsin leipäistä ja runsasta. Rusinaisuuttakin on. Taustalta nousee hunajaisia ja kukkaisia sekä hieman trooppisen hedelmäisiäkin aromeita - kyllä siellä humalaa on, mutta saksalaiseen tyyliin balansoituna, ei jenkkityylisen hyökkäävästi. Maku jatkaa tuoksun linjoilla, vehnäinen maltaisuus ja rusinaisuus ovat pinnalla, sitten hieman hunajaa ja kukkaisuutta - lopussa vasta humalan ruohoisuutta, häivähdyksittäin esiin tulevaa trooppista hedelmäisyyttä ja pieni nipistävä katkero. Ei ollenkaan hullumpi olut, oikein juotava ja miellyttävä siemailtava. Kyllä saksalainen tasapainoisen vehniksen osaa tehdä, ei siinä mitään. Tyylikäs pullo ja hyvä kokonaisuus - ei vaan kovinkaan rohkea. Odotin kyllä hieman rohkeampaa humalointia, mutta toisaalta Saksa on Saksa.

Yhteenveto

Tasapainoinen ja maukas "aromivehnä".
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Onko tietoa, meinaako "cuvée" tässä oluessa jotain erityistä vai onko sen tarkoitus vain kuulostaa ylevältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on osa tämän oluen "pakettia". Kohokuvioitu ja tyylitelty pullo, korkissa hopeinen "sinetti" jne. Hintakin perussaksalaista hieman korkeampi.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.