Olutarvio: Left Hand Warrior IPA

0 kommenttia
 
Harvinaisen tyylikäs logo
Left Hand Warrior IPA
 • Panimo: Left Hand
 • Maa: Yhdysvallat
 • Alkoholipitoisuus: 7,6% 
 • Oluttyyli:  India Pale Ale
 • Saatavuus:  Ulkomailta

Warrior IPA pannaan jenkkilän Coloradossa Left Handin panimolla ja siinä käytetään vain erittäin tuoreita paikallisia humalia, joita ovat Cascade ja Warrior. Olen itsekin vasuri, joten tämä sopinee minulle hyvin. Tyylikkäällä etiketillä varustettu pullo on Suomessa harvinaisesti 0,65-litrainen, etiketti mainitsee tämän tilavuusmitan olevan yhtä kuin 1 Pint, joten hajotkaa siihen 0,568l karhupintmiehet! Kuka nyt on ÄIJJÄ?! Hahaa, pääsinpäs kuittaamaan. Alkon IPA tarjonta on päässyt oleellisesti heikkenemään Flying Dog Snake Dog IPA:n ja Sierra Nevada Torpedo Extra IPA:n poistuttua valikoimista. Oikeastaan sellaista sopuhintaista IPAa ei ole valikoimissa enää ollenkaan. Pidän tätä lähes rikoksena ihmisyyttä vastaan, sillä hyvää ja sopivan hintaista IPAa tarvitaan, mikäli halutaan ylläpitää edes jotain olutkulttuuria. No, toivotaan, että rakkaalla monopolilla olisi IPA-rintamalta jotain uutta.

Ratebeerin kuvaus oluesta: 
COMMERCIAL DESCRIPTION
Brewed only once a year with fresh hops hand-picked in Longmont, CO and Warrior hops straight off the vine from Yakima, WA. Warrior is brewed using a unique style called “Wet Hopping,” which requires only hops that are no more than a day from the vine. “Wet Hopping” imparts only a mild aroma, but an exceptionally fresh unfiltered hop flavor. 2010 vintage 7.6% abv
En saanut tietooni sitä, milloin tämä minun pulloni on valmistettu, sillä pullosta puuttuu BBE merkintä, mutta toivottavasti on tuoretta, vaikka onkin matkustanut pitkän matkan tänne pohjolaan ja vieläpä Saksan kautta. Etiketistä puuttuu muitakin tietoja, mm. alkoholipitoisuus, mikä on hieman yllättävää, sillä se jos mikä on monessakin mielessä olennainen tieto. Ei kyllä näyttäisi mitään etikettiäkään pullosta puuttuvan. No, onneksi nykyaikana on käsillä internet, joka tietää nämäkin asiat - Alkoholipitoisuus on 7,6% ja katkerot 69 IBUa.


Kuparinen, täysin kirkas olut keskiverrolla, tiivillä ja reilusti pitsiä jättävällä vaahdolla. Runsas aromaattinen  ja greippisen hapan sitrushedelmäinen humalointi dominoi tuoksua, mutta myös kukkaisia humalan aromeja esiintyy, kuten keksimäistä, sekä karamellista maltaisuuttakin. Humalat ovat kuitenkin pinnalla, kuten tässä tyylissä pitääkin. Maussa sitrushedelmäinen humalointi ja makeahko karamellisuus ovat päällimmäisinä, mitään ällömakeaa tämä ei kuitenkaan ole ja makeus taittuukin nopeasti greippisen happamaan loppuliukuun, eikä tahmaisuutta, saati alkoholisuutta esiinny. Varsin helposti alas soljuva tapaus tämä on, aromaattisuutta ja humalan makua tuntuu olevan katkeruutta selvästi enemmän. Katkeruutta toki löytyy myös, mutta herkullisen pehmeällä tavalla, mitään pistävyyttä ei esiinny. Suutuntuma on nippa nappa keskitäyteläinen ja melko matalahiilihappoinen. Maittava ja nautittava, mutta kuitenkin melko yksiulotteinen IPA. Humalien lisäksi ei ole juuri muuta ja suutuntuma, kuten maltaisuuskin jää tähän tyyliin hieman ohueksi, mutta toisaalta pehmeän aromaattinen humalaisuus tekee tästä erittäin nautittavan ja juotavuudeltaan erinomaisen. Ristiriitainen tapaus, mutta fiilis ratkaisee ja fiilishän on hyvä!

Yhteenveto: Aromaattinen, pehmeä humalaliemi.

Nautintasuositukset: Hieman jääkaappikylmästä lämmenneenä aloittaisin.

KOULUARVOSANA: 8½

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.