Olutarvio: Nokian Keisari Luomu

2 kommenttia
 
Keisari Luomu
 • Panimo: Nokian Panimo
 • Maa: Suomi
 • Alkoholipitoisuus: 4,5% 
 • Oluttyyli: Pils
 • Saatavuus:  Maitokaupat, olutravintolat
 • Ostopaikka: Myllyn Prisma, Raisio (2,39€/0,5l)

Loistavalla Elowehnä vehnäoluellaan viime vuonna ihastuttanut Nokian Panimo on tuonut markkinoille uuden tuotteen, joka on nimeltään ytimekkäästi Keisari Luomu. Olen tätä pariin otteeseen jo maistanut ennenkin, joten tiedän, että kyseessä on melko yksinkertainen, mutta suodattamaton ja luomuraaka-aineista valmistettu pils. Tämä ei ole mikään siemailuolut, jota harrastajat tuntitolkulla analysoivat kynttilänvalossa norsunluutorneissaan. Tämä on olut, jota kulutetaan. Tämä on Elowehnän tavoin sellainen olut, jota voi aina tölkkösen tai kaksi napata kauppareissulla kärryyn, sillä hyvä pils sopii nautittavaksi milloin vain, eikä hinta tässä tapauksessa muodostu esteeksi.

Lainaan tähän taas viisitahteä.fi sivuston hyvää uutista:
Nokian Panimon oman tuotekehityksen tuloksena syntynyt Keisari Luomu on suodattamaton lagerolut. Olut on pantu puhtaista maltaista, jotka mallastetaan eteläsuomalaisilla tiloilla kasvaneesta ohrasta. Keisari Luomun valmistuksessa on käytetty saksalaisia Perle ja Hallertauer Tradition -luomuhumalia, jotka antavat hedelmäisen raikkaan ja tasapainoisen aromin.

"Suomalainen olut on tutkitusti ekologinen elintarvike. Keisari Luomu on käsityönä pantu kotimainen lähiolut, jonka hiilijalanjäljen olemme halunneet jättää mahdollisimman pieneksi. Puhtaan raikkaassa oluessa voi aistia kotimaisen luomuviljan aidon perusmaun ja oluenvalmistuksemme pitkän perinteen", sanoo panimon toimitusjohtaja Matti Heikkilä.

Viljavan vaaleankeltainen, suodattamattomuuden ansiosta samea ja vaahdoltaan keskiverto olut. Tuoksu on kevyen maltainen, hieman hedelmäinen ja tuntuvasti ruohoisen humaloitu. Kuin nenä kuivassa nurmikossa, huomaatte kun kokeilette tätä. Maku jatkaa samoilla linjoilla, ollen kevyesti maltainen, hieman hedelmäinen ja tuntuvasti  ruohoisen humaloitu. Humalointi jatkaa makua pitkähköön ja kuivuvaan jälkimakuun, jossa ruohoisuus saa rinnalleen miedot yrttiset sävyt. Kevyt, raikas ja maistuva juoma maltillisella, mutta hieman kieltä kutittelevalla hiilihappoisuudella. Yksinkertaisesti hyvä perusolut.

Vilpittömät suositukseni, maistakaa. Harmi, etten ole tätä vielä Rauman kaupoissa nähnyt. Raisiosta ja Helsingistä olen toistaiseksi tölkkini ostanut, mutta eiköhän se ole vain ajan kysymys, että tuotetta saadaan tännekin.

Yhteenveto: Hinta/laatusuhteeltaan loistava olut, yleiskäyttöön. Luomusta plussaa. 

Nautintasuositukset: Jääkaappikylmästä hieman lämpimämpänä, tietysti lasista.

KOULUARVOSANA: 8
2 kommenttia:

 1. Juuri tälläkin hetkellä norsunluutornissani tarkasti analysoitavana eräs Hallertauta myös hyväkseen käyttävä olut, muttei kuitenkaan tämä luomukeisari...

  Jos vain millään pääsen huomenna piipahtamaan tuonne entiseen kotikylääni, Suomen suurimpana risteyksenäkin tunnettuun Raisioon, niin haen kyllä varmasti ainakin 2 (4 jos hurjaksi ruvetaan..) tätä kehuttua luomukeisaria.

  Btw good review, keep up the good work, mate! Tai kuten eräs käännössivu: Pitää yllä hyvää työtä perämies! :D

  VastaaPoista
 2. Päivitystä Rauman saatavuustilanteeseen. Tänään näkyi Ruokapuoti Lumossa ja Citymarketissakin.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.