Olutarvio: Stallhagen Julbock

0 kommenttia
 
Stallhagen Julbock
  • Panimo: Stallhagen
  • Maa: Suomi
  • Alkoholipitoisuus: 6,8% 
  • Saatavuus: Alko (2,44€ / 0,33l)
  • Oluttyyli: Bock

Ahvenanmaalaisen Stallhagen pienpanimon jouluolut Julbock on tällä kertaa arvioinnin alla. Olen nauttinut tätä jo muutaman pullollisen aikaisemminkin ja päätin nyt nostaa tämän oluen esiin myös blogissani, sillä se on sen hyvyydellään ansainnut. Mielestäni kyseessä on Stallhagenin paras tuote tähän mennessä. Aiemmat panimon tuotteet ovat olleet hieman väliinputoajia - kelvollisia tuotteita, muttei kuitenkaan riittävän hyviä, että olisin viitsinyt ostaa uudelleen. Ilahduttavaa oli huomata, että Julbockin kanssa asia on toisin, tämä on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja sopii talvikauden "yleisolueksi" vallan mainiosti. Tässä ei luulisi hinnankaan olevan esteenä, joten rakas lukija, ellet ole tätä vielä maistanut niin ole hyvä ja tee se.


Julbock on syvän ruskea, lähes musta olut, jonka vaahto on runsas ja melko lyhytkestoinen. Tuoksua hallitsee kuivahko paahteinen mallas ja sivummalta esiin nousevat hyvin lievä savuisuus, sekä mieto tumman suklaan tuoksu. Maku on runsaan maltainen, paahteinen ja hieman makeahko, miedosti suklainen ja loppua kohti yhä enemmän lakritsainen ja kuivuva. Humalointikin tuntuu taka-alalla. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Tasapainoinen ja nautittava olut.

Stallhagenin seuraavia tuotoksia odotellen, aiemmin ei liiemmin odotuksia ole ollut, mutta jatkossa on. Tattis tästä Affenanmaan suuntaan!

Yhteenveto: Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen tumma ja paahteinen makunautinto.
Nautintasuositukset: 10-12 asteen lämpötilasta on hyvä aloittaa lasillinen.

KOULUARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.