Olutarvio: Duff Beer

2 kommenttia
 


Duff Beer
 • Panimo: Intoduff S.L
 • Maa: Espanja (valmistettu Belgiassa)
 • Alkoholipitoisuus: 4,7% 
 • Oluttyyli: Vaalea lager
 • Saatavuus:  Maitokaupoista, ravintoloista
 • Maahantuoja: Vino Vinces Ltd.
 • Ostopaikka: Citymarket, Rauma (1,99€ / 0.33l)

Duff. Kuulostaako tutulta? Ei ihme, sillä tuotemerkki on tuttu tv-sarjasta Simpsonit. Simpsonien kanssa tällä oluella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä, valmistajan virallisen mielipiteen mukaan ainakaan, sillä tv-sarjan tuotantoyhtion lupaa  oluen valmistukseen ei ole. Suomalainen fanisivusto Simpsonit.org on jo kirjoittanut tästä oluesta hyvän ja kattavan artikkelin, joten en mene sen syvemmälle oluen taustoihin tässä blogissa, voitte lukea artikkelin täältä: http://simpsonit.org/?sivu=artikkelit/duff

Lainaus Simpsonit.orgin artikkelista:
Suomessa nyt lanseeratulla juomalla ei ole Foxin hyväksyntää sen paremmin kuin muillakaan Duffeilla, mutta maahantuojan edustaja kertoo, että Intoduff s.l. -niminen yhtiö omistaa Duff-tavaramerkin Euroopan alueella. Tämän enempää maahantuoja ei voi alkoholilakisäädöksiin vedoten oluesta puhua, joten asiaa on selviteltävä Espanjasta, missä Intoduff pitää majapaikkaansa.

Carolina Calvo Intoduffin markkinointiyksiköstä huomauttaa, että hänen edustamansa yhtiö on rekisteröinyt Duffin ainoastaan tuotenimenä. Simpsoneihin liittyviä kuvia heillä ei kuulemma ole lupa käyttää. Tästä huolimatta Suomesta saatavien pullojen kyljessä komeilee täsmälleen sama logo kuin televisiosarjassa.
Että semmosta, mutta miltä maistuu espanjalaisen yrityksen Belgiassa valmistama tai valmistuttama Duff Beer?

Duff on kullankeltainen ja kirkas olut. Väri on ehkä hieman suomibulkkia kuparisempi. Vaahto on niukka ja katoava. Miedossa tuoksussa on mukavasti vaaleaa mallasta, hieman hunajaa ja kevyesti marjaista hedelmäisyyttä. Mieto maku on hieman makeahkon maltainen, kevyesti ehkä karamellinen. Lyhyessä jälkimaussa viipyy hetken hieman hunajaa. Kevyt humalointi, joka ei juurikaan erotu taustalta. Suutuntuma on pehmeän hiilihappoinen ja ohuehko. Erittäin helposti juotava ja ihan kohtalaisen maistuva lager. Pisteet siitä, ettei ollut mitään tärkkelysmäistä tai metallista makua havaittavissa.

Ennakkoon ajattelin, että tässä yritetään tunnetulla tuotemerkillä takoa rahaa ennen kuin myyntilupa mahdollisesti evätään, eikä oluen makuun juuri panostettaisi. On mukava olla välillä väärässä, sillä tämä oli vaaleaksi lageriksi varsin kelvollinen esitys. Tämä on jopa liian hyvää Duffiksi, maun pitäisi olla maissisen maltainen ja hieman vetinen, jotta tuote muistuttaisi uskottavasti massatuotettua jenkkibulkkia. Mainittakoon tähän loppuun, että en aio ostaa tätä enää toistamiseen, sillä pidän valmistajan toimintaa hieman kyseenalaisena.*

Yhteenveto: Kevyt lager ilman virhemakuja. Parempi kuin kotimaiset isot merkit.

Nautintasuositukset: Parhaimmillaan n. 8-10 asteisena.

KOULUARVOSANA: 6½

*Saatan vetää sanani takaisin, mikäli tuotteen litrahinta putoaa alle kolmen euron...

2 kommenttia:

 1. Tämän oluen takana Belgiassa on Haacht, joka tekee oluita myös mm. Marks&Spencerille ja Carrefourille. Haacht tekee ihan juomiskelpoistakin tavaraa (Tongerlo), mistä syystä tämäkin olut maistunee paremmalta kuin vastaavia bulkkeja valmistavan Martensin tekemät hirvitykset.

  VastaaPoista
 2. Kiitos selvennyksestä. Tiedot Ratebeerin forumeilta peräisin ilmeisesti? Martens Gold on kyllä melkoista sössöä...

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.