Olutarvio: Lancaster Blonde

0 kommenttia
 
Lancaster Blonde
 • Panimo: Lancaster
 • Maa: Englanti
 • Alkoholipitoisuus: 4,1% 
 • Oluttyyli: Golden/Blond Ale
 • Saatavuus:  Maitokaupoista
 • Maahantuoja: Diamond Beer
 • Ostopaikka: Prisma, Rauma (4,19€ / 0.5l)

Aiemmin maistamani Lancaster Black oli sen verran maittava olut, etten epäröinyt ottaa testiin myös saman panimon Blondea. Lancaster Blonde palkittiin hopeamitalilla tämän vuoden World Beer Awards -tapahtumassa Yhdysvalloissa, joten laatutavaraa pitäisi olla luvassa. Tämä olut saa nyt toimittaa saunan jälkeisen nautintaoluen virkaa, johon sen ainakin etukäteen mietittynä luulisi olevan omiaan. Ei muuta kuin itse asiaan ja neste kohti tuopposta.


Lancaster Blonde on väriltään kirkkaan kullankeltainen. Valkeaa vaahtoa muodostuu melko niukalti. Tuoksu on puhtaan raikas ja kevyesti hedelmäinen. Tarkemmin eriteltynä siinä on kevyesti karamellista ja toffeista maltaisuutta, aromikasta kukkaisuutta ja kevyesti rapsakkaa greippistä humalointia. Maku on raikkaan, hieman makeahkon maltainen, kevyesti bittertyylistä toffeisuutta ja sitruksista hedelmäisyyttä. Humalointi on sopivan rapsakkaa ja greippistä. Keskipitkässä jälkimaussa sitrushedelmäisyys korostuu. Suutuntumaltaan lähes keskitäyteläinen ja keskiverrosti hiilihappoinen. Makeahko ja hedelmäinen ale, rapsakalla humaloinnilla. Kokonaisuutena erittäin tasapainoinen, raikas ja virheetön olut, jota voin varauksetta suositella.

Yhteenveto: Raikas ja hedelmäinen ale. Tämä on juuri sellainen helposti nautittava olut, jota vannoutuneiden lagermiehien tulisi kokeilla. Vai onko tässäkin jo liikaa makua?

Nautintasuositukset: Parhaimmillaan n. 8-10 asteisena.

KOULUARVOSANA: 8-

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.