Olutarvio: Lancaster Black

1 kommenttia
 
Lancaster Black
  • Panimo: Lancaster
  • Maa: Englanti
  • Alkoholipitoisuus: 4,6% 
  • Oluttyyli: Stout
  • Saatavuus:  Maitokaupoista
  • Maahantuoja: Diamond Beer
  • Ostopaikka: Prisma, Rauma (4,19€ / 0.5l)

Tälläinen maitokauppavahvuinen stout tarttui heräteostoksena kärryyn Rauman Prismasta. Lancaster on brittiläinen vuonna 2005 perustettu panimo, jonka missio (panimon sivujen kertomana) on valmistaa oluita puhtaista raaka-aineista perinteisin menetelmin, mutta silti innovatiivisesti, pyrkien välttämään sokerin tai kemikaalien käyttöä. Kuulostaa hyvältä, mutta niinhän panimoiden omat selostukset aina... Eiköhän kuitenkin anneta oluen itsensä kertoa se tärkein - eli onko hyvää vai ei.

 Informatiiviset takaetiketit, I love it!

Kohtuullisen tyylikäs pullo hopeisine, kimaltelevine etiketteineen. Takaetiketissä on eräistä muistakin brittioluista (mm. Hooky Goldista) tutuksi tullut kuvaus siitä, miltä oluen tulisi tuoksua, näyttää ja maistua. Minun mielestäni nämä kuvaukset ovat käteviä esim. kaupassa olutta valitessa, jos ei ennakkoon tiedä mitä on hakemassa. Lisäksi maistellessa voi löytämiään makuja verrata etiketin teksteihin. Suomalaisille on tietysti tarjolla myös olutopas.info, jonka ultra-kevyttä mobiiliversiota voi nopeasti käyttää hyllyn vieressä vaikka gprs-yhteydellä. Tällä kertaa tosin itse kaappasin oluen vain nopeasti ja lähes pysähtymättä tyylikkäisiin autokärryihini, sillä olin ilman vaimoa liikenteessä kahden autokärryä kuljettavan pellavapään kanssa. Silloin ei todellakaan pysähdytä ilman syytä, varsinkaan lasipulloja sisältävällä käytävällä, sillä auton pysähdyttyä kuljettajien, ellei molempien, niin ainakin toisen täysin vapaaehtoinen jalkautuminen tapahtuu keskimäärin alle kolmen sekunnin kuluessa.



Tuoppiin kaatuu lähes musta olut, melko niukalla vaahdolla. Vaahto myös katoaa melko nopeasti, kunnolla pyörittelemällä (n. 10 sekuntia) tosin irtoaa matala, kermainen vaahtokukka, joka kestääkin hetken. Tuoksu on mukavan paahteinen, maltainen ja hieman makean kahvinen, myös jenkkityylin sitrushumalointi kurkkii taustalta, mutta vain vienosti, samoin vaimea suklaisuus. Melko kuivan paahteinen maku, joka on loppua kohti yhä enenevässä määrin kahvinen ja kuivuva, ehkä hieman karamellimaistakin mallasta pilkahtelee siellä täällä. Hieman makeuttakin on maun alkupuolella, mutta yleisilme painuu vahvasti paahteisen puolelle. Humalointi ei hirvittävästi maistu, mutta kevyt katkero tuntuu ja jälkimaku on pitkä, sekä kuiva. Pehmeähkö suutuntuma on alle keskitäyteläisen, muttei silti kevyt. Helposti juotava, kevyt ja paahteisemman tyylisuunnan stout. Tätä voisi ostaa uudelleenkin, ei juuri nyt tule mieleen parempaa maitokaupasta saatavaa stoutia, mutta en ole niitä hirveästi vielä maistellutkaan.

Yhteenveto: Mukavan paahteinen ja alkoholipitoisuudeltaan kevyt stout.
 
Nautintasuositukset: Jääkaappikylmästä jonkin verran lämpimämpänä, tuopista.

KOULUARVOSANA: 8-

    1 kommentti:

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.