Lauantai-iltana saunan jälkeen...

0 kommenttia
 
Lauantai-iltana saunan jälkeen suoritetaan sen vanhan tutun kanssa jo tavaksi muodostunut parin minuutin innoton sessio joka päättyy nopeasti, eikä jätä juuri mitään muistijälkiä. Kuulostaako tutulta? Tuo on se pirullinen noidankehä, joka on tuttu niin monelle pallontallaajalle. Onneksi itse olen päässyt tuosta vitsauksesta irti ja nykyään vaihtelenkin saunanjälkeistä seuralaistani viikottain. Toisaalta minulla on myös monia vanhoja tuttuja, jotka silloin tällöin yhtyvät kanssani tuohon villiin leikkiin. Nyt te perverssit lukijani, jotka luulitte, että täällä se Harkke-täti tarinoi seksielämästään, olette erehtyneet, kyse on nimittäin oluesta. Sen tutun peruskeppanan eksyminen huulille kerta toisensa jälkeen on sinänsä ihan ok, mutta vaihtoehtojakin on -  muistijäljet jättävä makunautinto löytyy pitkäripaisen olutosastolta, maitokaupasta sieltä karhusalkkujen takaa tai asiaansa vihkiytyneestä olutravintolasta. 

Sopivan reitattavan oluen puutteessa ajattelin listata tähän loppuun muutaman olutsuosituksen syksyn pimeneviin iltoihin. Itselleni maistuu syksyllä hyvin tummanpuhuvat portterit tai yönmustat stoutit,  seuraavaksi Alkon valikoimista parhaat poiminnat, joita suosittelen hitaasti  ja lähes huoneenlämpöisinä nautittaviksi.


Kotimaista osaamista parhaimmillaan. Taitaa olla koffin ainut pintahiivaolut tällä hetkellä ja selkeästi panimon parasta antia. Maailmallakin arvostusta nauttiva lämpimän paahteinen porter. Hinta/laatusuhteeltaan loistava: 0.33l puteli irtoaa hintaan 1,99€.


 Guinness Special Export Stout:
Tunnetun Guinness Draughtin "isoveli". Erittäin paahteinen ja hieman kahvinen stout, todellinen herkku, jonka hintakin on astetta kovempi: 0.33l pullo 4,24€ . Suosittelen nautittavaksi yhdessä kunnon tumman suklaajäätelöön kanssa. Ensin jäätelöä kielenpäälle ja sitten stouttia perään, niin jäätelö suorastaan sulaa suuhun ja makujen sinfonia on melkoinen.
Baltika 6:
Hieman maltaisempi ja paahteisuuden kanssa maltillisempi makeahko porter. Laatutuote Venäjältä. Hinta/laatusuhde on tässäkin hyvä, sillä 0.5l pullo irtoaa karvan verran alle kolmen euron.

Kuvat Alkon sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.