Suodattamatonta Pilsner Urquellia tarjottiin medialle Ravintola Kappelissa

3 kommenttia
 
Tänään Helsingissä Ravintola Kappelin kellarissa maisteltiin suodattamatonta puisesta tynnyristä laskettua Pilsner Urquellia. Olin saanut kutsun paikalle, mutta välimatka Raumalta Helsinkiin keskellä viikkoa on liian pitkä. Jouduin lähettämään paikalle valokuvistaan tunnettua blogia pitävän veljeni, joka budjaa stadin lähellä, ju nou. Oluen maistelemisen raskas velvollisuus, jonka surutta kaadoin veljeni niskaan. Isoveli suoriutui urakasta mallikkaasti ja lähetteli tovi sitten pientä tarinaa ja näyttäviä kuvia.



Kamil Ruzek
Tilaisuuden avasi Pilsner Urquellin laatujohtaja Kamil Ruzek, joka kertoi, että olut oli kegitetty tämän viikon maanantaina. Maku alkaa kuulemma muuttua jo noin neljän päivän jälkeen, joten oluen elinikä on hyvin lyhyt. Ainoa ero kaupalliseen tuotteeseen on suodattamattomuus. Käytetty hiiva on sama kuin alkuaikoinakin ja hiivanäyte on Euroopassa varastoituna kolmessa paikassa.

Panimolla on tehty kokeiluja myös muilla hiivoilla ja esim. Kozelissa käytettävällä hiivalla maku muuttuu radikaalisti. Loppuun saakka käyttämällä oluen vahvuus olisi noin 7%, mutta makuprofiili on silloin huomattavan erilainen perinteiseen verrattuna. Maun muuttumisen vuoksi vahvempia versioita ei tehdä, mutta Ruotsin maitokauppoihin tehdään kevyempää versiota.

Suodatettu ja suodattamaton


Tarjolla oli myös tuttua kaupoistakin laajalti löytyvää suodatettua versiota verrokiksi. Rinnakkaisvertailu paljasti, että tuoksussa on suuri ero. Tarkalleen en saanut kiinni mikä sen aiheutti, mutta kenties tervattu puukegi. Suussa suodattamaton on täyteläisempi ja pehmeämpi, mutta hetkittäin humala pääsi iskemään terävästi pehmeyden läpi. Suodattamattoman jälkimaku jatkuu voimakkaampana pidempään ja suu jää liukkaan tuntuiseksi. Suodatettu on kokonaisuutena raikkaampi ja oikeastaan myös maukkaampi, koska makua tasoittava hiivainen pehmeys on merkittävästi vähäisempi.

Paikalla oli myös ylläolevassa kuvassa esiintyvä mieshenkilö, joka tunnetaan Joensuun seudulla maineikkaan JaskanKaljat olutkultin ylipastorina. Jaskan lisäksi muutakin olutblogiskeneä oli laajalti kutsuttu paikalle, siitä suuri kiitos maahantuojana toimivalle Servaalille!

3 kommenttia:

  1. Hieman ottaa nuppiin, kun joutui jättämään väliin :/

    VastaaPoista
  2. Tuo vaikuttaa erittäin mielenkiintoiseltä tuo ylipastori ;)

    VastaaPoista
  3. Viime vuonna oli Oulussa tätä herkkua tarjolla, tykkäsin kyllä paljon. Näkyy taas ainakin yhdessä Oulun ravintolassa olevan tarjolla. Suosittelen painumaan mestoille jos on tarjolla, hyvää on!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.