Kotiolutta: Panimo Duuni Tynnyrivirka Barley Wine

0 kommenttia
 
Jyväskyläläisen kotipanotandemin Tynnyrivirka Barley Wine on tänään voittanut kotiolutkilpailu Himabissen Intensiiviset -sarjan. Maistelin kyseisen oluen jo pari viikkoa sitten ja julkaisen arvioni nyt, kun olut on muidenkin toimesta todettu erinomaisen hyväksi. 

Panimo Duunin Pekka Vesala ja Jouni Raninen.

Tynnyrivirka
 9.0% | 95 IBU 

Maltaat: Pale Ale, Munich Dark, Cara Plus 150, Cara plus 50, Red ale
Humalat: Centennial, Simcoe
Mausteena: Sherry-Oloroso tammilastuja 

Tekijän kommentit:
"Pari vuotta sitten tehtiin Eläkevirka-niminen barley wine, tässä samasta reseptistä pikkuisen säädetty versio, eli hitusen lisää karamellimallasta ja viimeistely tynnyrilastuilla."



Tummanpuhuva olut kestävällä ja pitsikkäällä beigellä vaahdolla. Tuoksu on jykevän karamellinen, kermaisen toffeinen, kaakaoinen ja sitten myös tiukasti humaloidun mäntymetsäinen ja hieman tammitynnyrinen. Olen edellistä versiota maistellessani maininnut sherrymäisyyden pariinkin otteeseen ja nyt sitä taitaa olla tuoksussa ihan aidostikin mukana. Aika valmiin oloinen tuoksu - ei puutu mitään. Maussakin on maltaisuudessa karamellin ohessa jännää kaakaomaista tai peräti suklaista tuntua, mutta vain alkumaussa. Mikähän sen tekee, koska varsinaista paahtomallasta ei taida mukana olla, ellei sitten Munich Dark sellainen ole. Hyvän makuinen maltaisuus. Toffeinen osasto ottaa keskivaiheilla vallan, jonka jälkeen nopeasti käännytään kuivempaan ja tuntuvasti katkeroituun sekä tynnyröityyn pitkään ja lämpimään loppuliukuun. Greippisyyttäkin pilkahtelee. Lastukypsytyksestä huolimatta suutuntuma on pysynyt riittävän tuhtina ja lastutus on jälleen vain vivahteena, eikä hallitsevana piirteenä - näin sen mielestäni pitää ollakin. Olut oluena ja lastut lisänä siihen päälle, mutta kuitenkin kokonaisuuteen sulautuen. Hitaasti siemailtavaa herkkua on ja aiai miten tasapainoista Duunilta taas kerran. Kavereilla alkaa olemaan jo melkoisen herkullinen reseptipankki kasassa. 

Tämän myötä vielä kiitokset Duunin äijille ja hienoa, että osaamisenne saa kiitosta muualtakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.