Triplasti tripeliä: De Koninck / De Gouden Boom / Petrus

0 kommenttia
 
Reittausblogin massiivinen tripel saaga eteni viimeksi tilanteeseen 32/40 ja vuorossa on seuraavat kolme arviota. Jos et tiedä mistä tässä kaikessa on kyse, niin lukaise tämä alustus


De Koninck Triple d’Anvers
8% | Vesi, ohramallas, vehnämallas, kaura, ruismallas, glukoosisiirappi, humala, mausteet, hiiva 

Kultainen, kirkas ja vaahdoltaan maltillinen neljän viljan tripeli. Tuoksu avautuu korianterisena ja kuivatun hedelmäisenä. Jälleen aprikoosia, hunajaa ja sokeroitua banaania. Tällä kertaa myös hurmaavan raikkaasti - tässä vaikuttaisi olevan potentiaalia. Maku toimii myös, joskin mausteisuus on siinä tuoksua terävämpää. Korianteri nousee melkein inkiväärisiin sfääreihin. Raikasta on ja suutuntumaltaan kuohkeaa ja alkoholi pysyy hyvin piilossa. Nyt on elementit kohdillaan, mutta maussa mausteisuus on ehkä omaan makuuni hieman turhankin hyökkäävää - toisaalta tätä ei ainakaan pysty syyttämään särmittömäksi, vaan sitä ”raffimpaakin” tulokulmaa löytyy. Ylimpään kategoriaan menee tämä pitkällä ainesosaluettelolla varustettu ison panimon olut. 


De Gouden Boom Brugge Tripel
8,7% | Sisältää ohramallasta ja mausteita 

Kirkas, väriltään syvän kultainen olut, joka vaahtoaa melko runsaasti. Vaahto jättää myös kauniit pitsit lasin reunoille. Tuoksu on hyvin perinteistä ja toimivaa tripeliä. Kevyesti maltaisuutta, sitten päärynänkuorimaista ”belgihedelmää”, hieman hunajaisuutta ja aavistuksen pippurimaisesti esiin nousevaa yleistä mausteisuutta, joka lienee käymisaromien, lisättyjen mausteiden ja humalan yhteispelin tuotosta. Hieno tuoksu! Maku on myös läpikotaisin tyylikäs. Hyvä mausteisuus, joka ei hyökkää missään vaiheessa, vaan vaikuttaa alusta asti loppuun taustamattona. Päälle rakentuu kuivattujen hedelmien ja raikkaampien ”belgihedelmien” kompleksinen kokonaisuus ja lopussa on pieni, mutta sen kriittisen eron tekevä katkeron puraisu. Alkoholi tuntuu loppuvedossa hieman, mutta niin se tripeleissä monesti tekee. Suutuntuma on kuivahko, kuohkeasti hiilihappoinen ja melko raikas. Tämä menee ihan sinne kirkkaimpaan kärkeen, todella upea maailmanluokan tripel. 


Petrus Gouden Tripel
7,5% | Sisältää ohra- ja vehnämallasta 

Hieman utuinen, kultaoranssi olut, jonka vaahto on tiivis ja kestävä. Tuoksu onkin erilainen kuin monissa muissa tripeleissä. Poikkeaa kaavasta, joten erottuu tällaisessa neljänkymmenen tripelin pitkän kaavan mukaan pidetyssä sessiossa joukosta. Tässä on sekä saksalaisen vaalean vahvan heller bockin hunajaisen maltaista ja kukkaista tuoksua että vahvan tumman belgin anismaista ja yrttimäistä mausteisuutta. Ei juuri ollenkaan niitä perinteisen tripelin tuoksuja. Vahva tuoksu, nousee lasista selkeästi ja voimakkaasti. Maku on lähempänä perinteistä tripeliä. Hunajaa, mausteisuutta ja kuivattua hedelmää, mutta jälkimaussa sitä tummemmalle belgille ominaista anismaisuutta ja jopa lakritsaa. Melko lämmittäväkin, vaikkakin ”vain” 7,5% vahvuutta. Suutuntuma on melko täyteläinen, hieman makeahko ja kuohkeasti hiilihappoinen. Toimii. Erikoinen tuoksu ja yllättäviä makujakin on tarjolla, mutta ihan toimiva tripeli tämä on. Keskikastiin.

Loppu häämöttää. 35/40 on maisteltu, mutta ei hätää - pistin tilaukseen Alkon valikoimasta viisi tripeliä lisää! Tulossa on Westmalle, Chimay, St. Feuillien, Straffe Hendrik ja La Trappe.

Aiemmat tripel-saagan jutut:

Fiilispohjainen ranking:
Kärkipäätä: 
Gouden Carolus Tripel
Kapittel Watou Tripel Abt 10°
Oud Berseel Bersalis Tripel
St Idesbald Triple
Gentse Tripel
De Leite Enfant Terriple
De Dolle Dulle Teve
La Corne du Bois des Pendus La Triple
St. Bernardus Watou Tripel
Reinaert Tripel
De Koninck Triple d’Anvers
De Gouden Boom Brugge Tripel
Varsin jees: 
Tongerlo Prior
D'Oude Caert Tripel
Postel Tripel
Leffe Triple
Corsendonk Gold Tripel
Witkap Pater Tripel
Ename Tripel
Ter Dolen Tripel
Kasteel Tripel
Corsendonk Agnus Tripel
Val-Dieu Triple
Vicaris Triple
Petrus Gouden Tripel
Vähän kehnommat: 
Dronkeput Tripel
De la Senne Jambe-De-Bois
Adelardus Belgian Tripel
Moeder Overste Tripel
Affligem Tripel
Grimbergen Tripel
Kempisch Vuur Tripel  
Waterloo Tripel

Spesiaalit: 
Ardenne Triple (bretta)
Wilderen Kanunnik Tripel (överimausteet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.