Triplasti tripeliä: Kempisch Vuur / Reinaert / Corsendonk Agnus

2 kommenttia
 
Reittausblogin massiivinen tripel saaga eteni viimeksi tilanteeseen 26/40 ja vuorossa on seuraavat kolme arviota. Jos et tiedä mistä tässä kaikessa on kyse, niin lukaise tämä alustus.


Kempisch Vuur Tripel
7,5% | Vesi, ohra, vehnä, kaura, maissi, humala

"Vain 7,5%", mutta etiketinliimaaja lienee nauttinut jo useamman, koska etiketti on tyylikkäästi ylösalaisin. Sisältää myös hieman eksoottisempaa ainesosaa. Väri on sameahkon oranssihtava ja vaahto tripelille maltillinen. Tuoksussa on tuntuvasti korianterista mausteisuutta ja makean appelsiinimaista, miltei liköörimäistä tuntumaa. Hämmentävästi vaniljaisuuttakin. Melko witbiermäinen, mutta raskaammin. Raikkaus jää piippuun. Maku on myös makeahko, voimakkaasti appelsiininkuorimainen ja lopussa voimakkaan korianterinen. Belgihedelmääkin onneksi on ja sitä tripelille ominaista hiivan mausteista purentaa. Maku on lopulta turhan makea ja raskas sekä liian maltillisesti hiilihappoinen. Lisätyt mausteet, joita ei etiketti tässäkään mainitse, ottavat makua liikaa haltuunsa, eikä kokonaisuus ole tarpeeksi toimiva. Ei nyt toki huonokaan. Kevyempänä belgialena olisi ihan jees, mutta tässä tripelmaistelussa jää selvästi kehnoimpaan kolmannekseen. Ei niin överimausteinen kuitenkaan kuin Wilderen Kanunnik, onneksi.



Reinaert Tripel
9% | Sisältää ohramallasta

Ei ainesosaluetteloa tässä kirkkaan kultaisessa tripelissä. Vaahto sen sijaan on runsas ja kestävä. Tuoksussa on päärynänkuorimaisen belgihedelmäistä, hieman sokeroidun banaanimaista ja hennon mausteista fiilinkiä. Onpa kevyen oluen kepeä tuoksu tässä ysiprossaisessa. Hieman jopa Duvelmainen yleisilme. Maussa on enemmän särmää, mutta kuohkean miellyttävä ja melko pehmeä sekin on. Hyvä lempeä, mutta tuntuva mausteisuus ja kuivahedelmäisyys. Suutuntuma on selvästi enemmän kuivakan hapan kuin hedelmäisen makea. Tällainen tripelin pitääkin olla, mutta ehkä ihannetilanteessa loppu ei olisi aivan näin kuiva ja lämmittävä. Hyvät kuohkeat hiilihapot ja sellainen arvokkaan ison oluen tuntu tästä kuitenkin löytyy. Parhaaseen kolmannekseen mennään, mutta aivan siitä huippusuorituksesta jäädään pienen lisähedelmäisyyden mitalla.


Corsendonk Agnus Tripel
7,5% | Sisältää ohramallasta

Aiemmin maistoin jo mainion Corsendonk Gold Tripelin, joka oli erinomainen. Tämä on hieman kevyempi, taas "vain 7,5%". Tuoksu on miellyttävästi ja raikkaasti kuivahedelmäinen, hieman päärynänkuorimainen ja myös maltainen. Ei sellaista iskevää intensiteettiä kuitenkaan, vaan pehmeää ja lempeää menoa. Maku on terävämpi. Kuohkea ja runsaan hiilihappoinen suutuntuma tuovat sitä kunnon belgioluelle ominaista meininkiä makuun. Rakennuspalikat ovat kunnossa - sopivasti kuivahedelmää, mausteita ja hentoa hunajaisuutta sekä lopussa lisäksi lempeää lämpöä. Jälkimaku kääntyy jopa runsaan mausteiseksi ja katkerointikin nousee hieman esiin. Kyllä tämä hyvää on, mutta sijoitan tällä kertaa keskikastiin - vahvempi Corsendonk Gold oli ainakin muistikuvien mukaan ratkaisevasti parempi.

Reinaert näistä siis ylimpään kategoriaan fiilispohjaisessa rankingissa. Corsendonk keskelle ja Kempisch Vuur alimpaan osioon. Tästä on hyvä jatkaa!
Aiemmat tripel-saagan jutut:

Fiilispohjainen ranking:

Kärkipäätä: 
Gouden Carolus Tripel
Kapittel Watou Tripel Abt 10°
Oud Berseel Bersalis Tripel
St Idesbald Triple
Gentse Tripel
De Leite Enfant Terriple
De Dolle Dulle Teve
La Corne du Bois des Pendus La Triple
St. Bernardus Watou Tripel
Reinaert Tripel

Varsin jees: 
Tongerlo Prior
D'Oude Caert Tripel
Postel Tripel
Leffe Triple
Corsendonk Gold Tripel
Witkap Pater Tripel
Ename Tripel
Ter Dolen Tripel
Kasteel Tripel

Corsendonk Agnus Tripel

Vähän kehnommat: 
Dronkeput Tripel
De la Senne Jambe-De-Bois
Adelardus Belgian Tripel
Moeder Overste Tripel
Affligem Tripel
Grimbergen Tripel
Kempisch Vuur Tripel 

Spesiaalit: 
Ardenne Triple (bretta)
Wilderen Kanunnik Tripel (överimausteet)

2 kommenttia:

  1. Saaga lähenee loppua, mitäs sit kun se loppuu? Jäät ihan tyhjän päälle, vähän sama fiilis kun futiksen MM-kisojen finaalin jälkeen ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. Kyllä siinä varmaan jonkin sortin hätä tulee. Tarttis saada tehtyä oma toinen satsi tässä kohta puoliin kypsymään.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.