Triplasti tripeliä: Waterloo / Vicaris / Val-Dieu

0 kommenttia
 
Reittausblogin massiivinen tripel saaga eteni viimeksi tilanteeseen 29/40 ja vuorossa on seuraavat kolme arviota. Jos et tiedä mistä tässä kaikessa on kyse, niin lukaise tämä alustus



Waterloo Triple Blond
8% | Vesi, ohramallas, sokeri, humala, hiiva, mausteet

Kirkas, runsaasti vaahtoava ja väriltään kultainen olut. Tuoksu on melko omituisesti todella mitään sanomaton, lukuun ottamatta hentoa mausteisuutta ja metallisuutta. Belgihedelmääkin koittaa hiukan nousta, mutta vaimeaa on. Todennäköisesti setin kehnoin tuoksu. Maku on kuitenkin hieman parempi, mutta ei silti yllä mainetekoihin tai lähellekään. Hunajaisuutta, kuivattua hedelmää ja pieni mausteinen puraisu, mutta loppuvedossa jälleen metallista omenaisuutta ja pientä ”siiderimäisyyttä” - tarkennettakoon, että tarkoitan nyt näitä makeutettuja ”suomisiidereitä” ja nimenomaan omenanmakuisia. Jälkimaku on tympeä myös. No nyt on surkeaa tavaraa, selvästi setin huonoin, ei ollenkaan miellyttävä. Suutuntuma on periaatteessa ok, mutta ei silläkään mitään tee kun maku on kehno.



Vicaris Tripel
8,5% | Vesi, ohramallas, sokeri, humala, hiiva

Kirkas, kauniin tiiviin ja runsaan vaahtokukan ylleen rakentava kultainen olut. Nyt pitkästä aikaa eka tripeli sisätiloissa. Kevään ja kesän säät ovat suosineet ulkotissuttelua. Tuoksussa on melko voimakkaasti hunajaisuutta, makeahkon tuntuista maltaisuutta ja kuivattuja "belgihedelmiä" ja hyvin kevyesti mausteisuutta. Aika lempeä ja normia voimakkaammin maltainen tuoksu. Maku on hyvä. Siinäkin on voimakkaasti hunajaisuutta ja melko täyteläisesti maltaisuutta sekä jälleen aprikoosimaiset kuivahedelmät ja sokeroidun banaanin mieleen tuovaa hedelmäisyyttä. Hedelmäisyys ei kuitenkaan ole raikkaan iskevää, vaan hieman maltaan ja hunajaisuuden peitossa. Loppuvedossa vahvuus tulee melko täyteläisestä rungosta huolimatta turhaksi makuunkin. Vaikutti aluksi hyvältä, mutta kääntyy nyt selvästi keskinkertaisen puolelle. Makeutta on lopuksi liikaa ja lämpö tulee läpi. Raikkaus puuttuu. Tripelin tulee olla vahva, mutta ei liian vahva ja silti raikkaan oloinen. Alkuiskuun tarvitaan myös lasista voimakkaasti huokuvaa hedelmäisyyttä, vaikka se (näinkin vahvan oluen tapauksessa) hyvän tovin lasissa seisottuaan sitten asettuisikin enemmän mausteisen puolelle. Ei huono, itseasiassa varsin siemailtava, mutta tripelinä kuitenkin ainakin tässä setissä korkeintaan keskinkertainen.



Val-Dieu Triple 
9% | sisältää ohramallasta

Kultaoranssi, läpinäkymätön ja vaahdoltaa runsas sekä pitsikäs olut. Tuoksu on hunajainen ja lempeän mausteinen, voimakkuuskin tulee hieman läpi, mutta ei häiritsevästi. Kuivattuja hedelmiä vain vähäisesti. Ei ole tässäkään sellaista raikasta nostetta, vaan tuoksu on hieman ”raskas”. Maku on kuitenkin iskevämpi ja mukavan kuivakka, vaikka hunajaiseen loppuliukuun hieman makeutta jääkin. Ei kovin hedelmäinen, eikä kovin mausteinenkaan, vaan sisältää ns. ”vähän kaikkea”, mutta ei sittenkään kunnolla oikein mitään - paitsi sitä hunajaista maltaisuutta ja vahvuutta. Keskikastiin menee tämä sinänsä ihan nautittava, mutta raskaamman puoleinen tripel.

Tällaista tällä kertaa. Ensimmäinen siis alimpaan kategoriaan, mutta kaksi muuta olivat "varsin jees".

On myös todettava, että 40 tripeliä typistyi tämän tilatun satsin osalta lukemaan 39, koska yksi paketin oluista oli kevyempi runsaasti humaloitu belgiale. En ole varma tilasinko sellaisen epähuomiossa vai lähettikö kauppa väärin, mutta väliäkös sillä. Olut oli erittäin hyvä, mutta ei toki noin viisiprossaisena tripelvertailuun sopiva. Täytynee Alkosta tai jostain metsästää muutama tripeli tähän lisää vielä, eihän sitä malta hyvää saagaa liian aikaisin lopettaa :)

Aiemmat tripel-saagan jutut:

Fiilispohjainen ranking:
Kärkipäätä: 
Gouden Carolus Tripel
Kapittel Watou Tripel Abt 10°
Oud Berseel Bersalis Tripel
St Idesbald Triple
Gentse Tripel
De Leite Enfant Terriple
De Dolle Dulle Teve
La Corne du Bois des Pendus La Triple
St. Bernardus Watou Tripel
Reinaert Tripel
Varsin jees: 
Tongerlo Prior
D'Oude Caert Tripel
Postel Tripel
Leffe Triple
Corsendonk Gold Tripel
Witkap Pater Tripel
Ename Tripel
Ter Dolen Tripel
Kasteel Tripel
Corsendonk Agnus Tripel
Val-Dieu Triple
Vicaris Triple
Vähän kehnommat: 
Dronkeput Tripel
De la Senne Jambe-De-Bois
Adelardus Belgian Tripel
Moeder Overste Tripel
Affligem Tripel
Grimbergen Tripel
Kempisch Vuur Tripel  
Waterloo Tripel

Spesiaalit: 
Ardenne Triple (bretta)
Wilderen Kanunnik Tripel (överimausteet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.