Olutarvio: RPS/Fat Lizard The Lizard

0 kommenttia
 

The Lizard

Panimo: RPS Brewing, Kuopio
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,5%
Saatavuus: Kaupat (Ostopaikka: Rocking Bears panimon myymälä, Pori)

Kuopiolainen RPS Brewing ja espoolainen Fat Lizard ovat tehneet yhteistyöoluena trendikkään NEIPAN. RPS eli Rock, Paper, Scissors perustaa brändinsä kivi, paperi, sakset pelin ympärille, eikä liskoa ole siihen ihan omasta päästä neljänneksi revitty, vaan se on esiintynyt kyseisessä pelissä Rillit huurussa (The Big Bang Theory) tv-sarjassa. Liskon lisäksi sarjassa peliin on lisätty myös Spock, joten sellainen olut lienee tulossa joskus myöhemmin. Lisko-oluen kimppapanokumppaniksi sopi tietysti parhaiten sitten Fat Lizard, kuinkas muutenkaan. Ostin oluen porilaisen Rocking Bear Brewersin panimomyylämän mukavan laajasta valikoimasta hintaan 4,20€ / 0,33l. Oluen ensimmäinen erä, jota oletan oman pullonikin olevan, on pantu tammikuun alussa. Päiväys on 24.10.2018.
"Scissors cuts paper. Paper covers rock. Rock crushes lizard. Lizard poisons Spock. Spock smashes scissors. Scissors decapitates lizard. Lizard eats paper. Paper disproves Spock. Spock vaporizes rock. Rock crushes scissors."
 

Sameahko oranssihtava ja vaahdoltaan melko runsas olut. Tuoksussa on ananasmaisen mehukasta ja hieman saippuaisen sitrusmaista humalaa tuoreen aromaattisesti. Pellettimäisen vehreää havuisuuttakin nousee esiin jos nenän vie oikein lähelle lasia. Maku on aivan tuoksun kaltainen - runsaasti hedelmäisyyttä, joka on pääasiassa ananasmaista ja trooppisen hedelmäistä sekä hieman pellettimäistä. Mallaspohja on pehmeä ja kevyt, mutta riittävä. Katkeruutta nousee loppuvetoon varsin runsaasti ja se onkin oluen ehkä miellyttävin osa-alue. Trooppisen mehuisa, mutta samalla tuntuvasti katkeroitukin. Tuoksun pieni saippuaisuus ja maun melko  raju pellettimäisyys hieman laskee kokonaisuuden toimivuutta, eikä olut yllä alkuvuoden hittibissen Kealakekuan tasolle - toki vahvuuttakin on prosentti suomenlinnalaista vähemmän.

Yhteenveto

Maukas kokonaisuus, jota voisi juoda toisenkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.