Olutarvio: The Brewery of the Crypt Dweller Cataclysmic Dawn

0 kommenttia
 
Pitkänimisen hämeenlinnalaispanijan kokeilevampaa osastoa tarjolla Cataclysmic Dawn Imperial Stoutin muodossa. Tekijä kertoo:
"Tässä on oikeastaan paketin ainoa hieman kokeilevampi olut, muiden ollessa melko peruskauraa (tosin mielestäni hyviä ja olen kaikista niistä ylpeä). Stoutiin on heitetty kahvia parissa eri panoprosessin vaiheessa, suklaata, kaakaonibsejä, bourbonia ja tammilastuja. Sellainen trendin mukainen breakfast stout siis. Tähän viitaten myös nimi Cataclysmic Dawn, jossa kuvaillaan maailmanlopun ensimmäistä aamua."

Cataclysmic Dawn
10%, 70 IBU, 117 EBC, pullotettu 12/2016

Maltaat: Pale Ale, Roasted Barley, Chocolate, Crystal 150, Carafa Special III ja kaurahiutaleet
Humalat: Magnum, Northern Brewer, Southern Cross,
Muuta: Suklaa, kaakaonibsit, kahvi, Buffalo Trace bourbon, tammilastutOlut suhahtaa voimakkaasti avatessa ja vaahto alkaa kiipeämään pullon suuta verkkaisesti ylöspäin. Lasiin kaataessakin vaahtoaa vielä aktiivisesti, mutta kukka asettuu sitten kestävän kuohkeaksi. Olut elää pullossa. Tuoksu on voimakkaan kahvimainen, tammimaisen vaniljainen ja hieman terävän bourboninen. Suolaista lakritsia voimakkaasti. Makean maltaan tuki ei ole taustalla aivan toivotun vahvaa, mutta tuoksu on kuitenkin varsin hyvä. Kahvi hallitsee. Maku alkaa myös kahvin dominoidessa, mutta keskivaiheilta siirrytään tammimaiseen ja tiukan alkoholin potkun omaavaan bourboniin, jonka jälkeen lasketellaan katkeraan ja pitkään suolaisen lakritsaiseen jälkimakuun. Hyvät vaniljat vielä pitkään nielaisun jälkeen. Maku on tavallaan tuoksun toisinto. Suklaisia ja paahteisen maltaisia vivahteitakin löytyy, mutta se tasapainottavaa makeutta tuova maltaan takatuki jää vajaaksi. Hyviä makuja ja paljon makuja. Kivasti lämmittää. Hyvä olut, mutta huipuksi noustakseen vaatisi lisää tuhtiutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.