Olutarvio: Karhu Raaka

2 kommenttia
 

Karhu Raaka

Panimo: Sinebrychoff, Kerava
Oluttyyli: Suodattamaton vaalea lager
Alkoholipitoisuus: 4,6%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma Rauma, 2,89€/0,5l)

Mittailin eilen katseellani Rauman Prisman olutvalikoimaa etsien jotain mielenkiintoista maistettavaa. Olisi ollut Põhjalan Gosea ja Hiisin Lempoakin, siis erikoisuuksia erilaisten makujen tavoittelijoille, mutta jotenkin vaan koin nyt asiakseni tutkia Suomen suurimman panimon ja tunnetuimman olutbrändin kevätkuntoa. Suurena Kellerbierin, eli suodattamattoman lagerin, ystävänä ajattelin, että Karhu Raaka voisi jopa yltää yllätyshitiksi. Karhu Raaka on suodattamaton versio kaikkien tuntemasta Karhu III:sta - tai näin ajattelin, mutta raaka-aineluettelosta löytyi ohramaltaan lisäksi vehnä, jota ei perusversiossa ole. Panimon kotisivut kertoivat oluen humaloidun perinteisen tshekkiläisen Saazin lisäksi myös amerikkalaisella Cascade-humalalla. Katkeroakin on hieman lisätty - perusversiossa on 16 EBU-yksikköä, Raa'assa 22.


Läpikuultava, hieman utuinen olut, jonka väri on kultainen. Tuttu Karhun väri, mutta kyllä kirkkaudessa on jotain eroa - yllättävän vähän silti, sillä ilman muuta odotin utuisempaa. Tuoksu on maltainen ja hieman kukkaisen humaloitu. Ei ollenkaan epämiellyttävä, vaan itse asiassa varsin miellyttävän maltainen tuoksu. Makeaa maissisuutta sivuvireenä, vaikkei toki maissia käytetty olekaan - se tullee prosessista. Maku on hieman makeahkon maltainen, kevyesti humalaisen kukkea ja kevyen katkeroitu. Loppuvedossa esiin nousee valitettavasti tutun bulkkimainen pahvimaisuus ja jälkimakukin jää vaimeaksi. No, onhan tämä eittämättä Karhua, maku on sama, mutta siinä on perusversioon verraten ehkä hieman enemmän syvyyttä sekä maltaisuudessa että humalaisuudessa. Tuli juotua rennosti ja ilman irvistelyä, mutta toista kertaa ei ole tarvis ostaa - samaan hintaan saa paljon runsasmakuisempaakin tavaraa.

Yhteenveto

Suodattamaton Karhu
ARVOSANA: 7

2 kommenttia:

  1. Ihmettelen tässä miten tuo arvosana ja sanallinen luonnehdinta ovat sovitettavissa yhteen? Huonoimman laatuluokan bulkkia, mutta "ehkä hieman enemmän syvyyttä sekä maltaisuudessa että humalaisuudessa" ... "toista kertaa ei ole tarvis ostaa" ja kuitenkin numeroksi on arvottu 7, onko käytössä siis asteikko 6 - 10 vai 7 - 10?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kelvollinen oluthan se oli. Laatu kunnossa ja puhtaita makuja.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.