Olutarvio: Saimaan Django & Steven Pale Ale

0 kommenttia
 

Django & Steven Pale Ale

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Alko (3,69€ / 0,33l)

Helsinki Beer Festivalin voittajaolut on tyypillisesti totuttu näkemään myöhemmin Alkon valikoimissa ja niin tälläkin kertaa - tosin nimellisesti eri panimon valmistamana. Panimoravintola Bruuverin Django & Steven Pale Ale voitti skaban ja samaan konserniin kuuluva Saimaan Juomatehdas valmisti voittajaoluen laajempaan jakeluun. Syyt ovat täysin ymmärrettävät, sillä Bruuverin keittokoko on 200 litraa. Panimon kotisivut eivät olutta tunne (?!), joten speksit oli haettava googlella. Olutverkosta ne loppujen lopuksi löytyivät - humalina Chinook, Cascade ja Columbus. Mallaspohjassa ohran lisäksi vehnää, sen kertoi etikettikin. Olutverkko kertoo myös oluen nimen taustat:
Oluen eriskummallinen nimi tulee Ilkka Sysilän jazzharrastuksesta. Belgialainen jazzkitaristi Jean ”Django” Reinhardt (1910-53) muodosti ranskalaisen viulistin Stéphane Grappellin (1908-97) kanssa uusia uria aukovan duon, joka Sysilän mukaan joutui Yhdysvalloissa esiintymään amerikkalaisperäisillä nimillä Django & Steven.
Tämä on yksi Alkon harvoja uutuuksia, joita olen oikeasti odottanut. Valikoimaantulo viivästyi jostain syystä muutamalla viikolla, mutta toivottavasti se ei ole pois oluen tuoreudesta, eli toivottavasti syy oli oluen valmistumisen myöhästyminen, eikä mikään Palpaan tms. liittyvä rekisteröintihässäkkä.


Utuista, kultaoranssista ja vaahdoltaan melko niukkaa olutta. Tuoksu on trooppishedelmäinen - persikkaa ja kiiviä. Vehnämaltaan läsnäolon aistii pienenä vivahteena. Maku on kovempi, ei niin hedelmäinen. Siinä on yrttisyyttä, ruohoisuutta ja pippurisuutta - hedelmäisyyttäkin on, mutta se vain häivähtää maussa ennen kuin hiilihapot ja katkero iskevät kielelle ja vievät sen mennessään. Veden ja hiilihappoisuuden tuntuma on jotenkin kovahko, kuten panimon muillakin tuotteilla - se ei oikein toimi minulle, sillä pidän enemmän pehmeämmästä tuntumasta. Mikä tärkeintä, olut loppuu korkealla nuotilla - loppuveto on tiukan greippinen ja purentaa riittää. Suuhun jää hyvä maku.

Yhteenveto

Trooppissävytteinen kovahko APA
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.