Olutarvio: CREW Republic 7:45 Escalation

3 kommenttia
 

7:45 Escalation

Panimo: CREW Republic, Saksa
Oluttyyli: Double IPA
Alkoholipitoisuus: 8,3%
Saatavuus: Ulkomailta, olutravintoloista(?) (Ostopaikka: Gourmondo)

7:45 AM. Your friends have all gone home and the barkeep is kicking you out because you’re the last one at the bar, again. But you won’t stop partying… We dedicate this beer to you, who are always the last man standing long after we have all fallen into our beds. You are the hero of the night!
Tällaisin sanankääntein CREW kuvailee Double IPAansa kotisivuillaan. Suomessa moinen "mielikuvamarkkinointi" lienee kielletty, kuten kohta kaikki muukin. Onneksi voimme hakeutua paheiden pakeille internetin välityksellä, niin ettei virkamies-Suomen ynseys ja tylsyys pääse kaivautumaan ihon alle. Tässä siis taas Saksasta tilattu saksalainen craft-olut, joka ainakin tällä kertaa osoittautui mukavan tuoreeksikin - pullotuspäivä heinäkuun puolivälissä, eli vain noin kaksi kuukautta ikää. 8,3%, 83 IBU -yksikköä katkeruutta ja humalakattaus, jossa aromikkuudesta vastaavat Columbus, Simcoe, Amarillo ja Chinook. Tämä oli minun perjantai-illan ensipuraisu - kevyellähän on hyvä aloittaa. Raumalla oli kenties "kesän" viimeinen päivä, aivan mahtava auringonpaiste suoraan terassille. Tässä tilanteessa olisi maistunut olut kuin olut, mutta nyt kohdalle osui todellista priimaa ja nautintatilanne nousi fiilikseltään huikeisiin sfääreihin.

Kuva tekee oikeutta oluen ja hetken kauneudelle

Utuinen, väriltään oranssin suuntaan kallellaan oleva olut, jonka vaahto on runsas ja höttöinen. Tuoksu on raikas ja runsaan hedelmäinen. Etunenässä tulee voimakas humalaveto, joka esiintyy mäntyisen pihkaisena. Mäntyisyyden takaa löytyy kerroksittain trooppisia hedelmiä ja hunajamelonimaisia miedompia sävyjä. Panimon IPAsta poiketen karamellimaisuus pysyy nyt taustatekijänä, päästäen raikkaan ja huumaavan humaloinnin arvolleen sopivasti valloilleen. Maussa on makeutta ja karamellimaisuutta enemmän kuin tuoksu antoi olettaa. Suutuntuma on täyteläinen ja makeuttakin on runsaasti - voimakas ja raikas hedelmäisyys kunnon greippipurentoineen kuitenkin nousee kuin nouseekin rungon takaa esiin. Katkeruus yltyy loppua kohti ja yhtyy sitruspurennan kanssa muodostaen kitalakea raiskaavan kombinaation - nyt rokkaa tykisti! Tuhti ja täyteläinen, mutta silti hedelmäinen, pureva ja varsin raikaskin. Oivallinen DIPA!

Yhteenveto

Toimiva makeamman puoleinen DIPA
ARVOSANA: 9+

3 kommenttia:

 1. Joku oli pistänyt yön tunteina kommenttia, että hänen mielestään IPA rokkasi tykimmin kuin DIPA, toki maistostakin oli jo pari vuotta. Aamuhämärissä sohlasin puhelimennäytöltä julkaise nappulan sijaan sormella poista nappulaan, joka on nerokkaasti aivan siinä vieressä. Niinpä kommentti katosi bittiavaruuteen.

  Tämä DIPA tosiaan oli makeamman puoleinen, eikä siten taatusti maistu aivan näin hyvin kaikille.

  VastaaPoista
 2. Nyt täytyy ihan kehua tuota valokuvaa...ei voi juuri paljoa houkuttelevammalta olut näyttää kuin tuossa lasissa ! Nam !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mikä parasta, se oikeasti maistui niin hyvälle miltä näyttikin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.