Alkon Oktoberfestoluet vs nettikauppojen tarjonta

5 kommenttia
 
Olutoppaan foorumille ja sitä myötä mm. JaskanKaljat -blogiin paukahti listaus Alkon Oktoberfestoluista. Oktoberfestit ovat minulle siitä miellyttävä sesonki, että osaan arvostaa saksalaista perusolutta ja tykkään nauttia sitä isosta tuopista fiiliksen mukaan, sen enempää alkoholiannoksia laskematta. Tähän yhtälöön kun lisätään grillikota, sopiva makkaravalikoima ja lisukkeet sekä kenties vielä kaunis syksyinen ilta, niin ei juuri parempaa voisi toivoa. Kerran tai kaksi syksyssä tällainen sessio on paikallaan - talven ja kesän juhliin on sitten omat juomansa ja perinteensä. 

Kuva: Paulaner
Alkon Oktoberfest -valikoima on suht samanlainen kuin aiempinakin vuosina, mutta nimikkeitä on nyt pari enemmän: 
 • Löwenbräu Oktoberfestbier, 3,77 €
 • Laitilan Kievari Kekri, 3,05 €
 • Gusswerk Oktoberguss Bavaria 1810 (Itävalta), 3,49 €
 • Hofbräu Oktoberfestbier, 3,88 €
 • Prykmestar Oktoberfestbier, 4,96 €
 • Spaten Oktoberfestbier, 3,76 €
 • Paulaner Oktoberfest Bier, 3,88 €
Kaikki paitsi Gusswerk ovat tuttuja parilta viime vuodelta. Gusswerk on itävaltalainen panimo, jolta on aiemmin Alkossa ollut mm. vehnäolut Weizenguss ja Hom Mali Rice riisilager. Molemmat ihan kelvollisia oluita. Oktoberfestoluet ovat perinteisesti hieman vahvempia, tyypillisesti noin 6%,pohjahiivaoluita, eli lagereita. Maultaan ne ovat makeahkon maltaisia ja lämmittäviä, humalointi on varsin kevyt, mutta tyylin parhaissa selkeästi tuntuva. Näitä itse bilepaikalla kiskotaan sitten litran tuopeista ja mahtava meininki on meneillään. 

Lähdin ihan kiusallani selvittämään saisiko näitä nettikaupoista hieman edullisemmin, sillä Alkon hinnat ovat tunnetusti aivan törkeitä. Yllättäen huomasin, että nämä lienevät monelle nettikaupoille liian "perusoluita" - ne eivät ota näitä valikoimiinsa, koska nämä eivät ole riittävän "craftia". No, eihän näillä kieltämättä kylillä paljoa hipsteri- tai cooliuspisteitä keräillä. Varsinaisten olutkauppojen lisäksi äkkäsin onneksi myös tsekata Gourmondon, joka on netissä toimiva "supermarket". Gourmondostahan näitä irtoaa ja vieläpä varsin mojovin tarjoushinnoin. Alkonkin valikoimiin tulevista Löwenbräun, Hofbräun, Spatenin ja Paulanerin Oktoberfestoluita saa hintaan 1,99€ / pullo. Lisäksi Alkon valikoiman ulkopuolelta Gourmondossa on Hacker-Pschorr, jonka sesonkioluen hinta on niin ikään 1,99€ pullo. Kaikista näistä on myös päällä tarjous - 10 pulloa ja 2 isoa lasikolpakkoa hintaan 19,90€ - eli lasit kaupanpäälle. Kotiolutharrastaja huomaa heti, että Hacker-Pschorrin oluet ovat patenttikorkkipulloissa - aivan timanttinen löytö! Pistin heti 10 pullon setin tulemaan. Samalla tilailin muutakin maistuvaa - yhteensä 31 pulloa - hinta toimituskuluineen 68 euroa. Alkosta tällä hinnalla irtoaa esim. 18 pulloa Spatenia. Varsin mukavaa säästöä siis. Puhumattakaan siitä, että tilaamiini pulloihin mahtuu spesiaalimpaakin kamaa, jota ei Alkosta löyty. 

Hintatietoisen kuluttajan valinta on siis selviö. Itse ajattelin silti käydä noukkimassa Alkosta parit Prykmestarit, jotta voin verrata niitä Hacker-Pschorreihin - tämä uusikaupunkilainen kun maistui todella hyvälle Winstonin Olutjuhlilla pari viikkoa sitten. 

Syksyä ja Gourmondon pakettia odotellessa!

5 kommenttia:

 1. Eilen illalla tilattu ja tänään jo DHL:n kyydissä. Seurantakoodit meilissä. Homma pelittää!

  VastaaPoista
 2. Gourmondon lähetyskulut näyttää olevan 15€ / tilaus. Pullojen määrällä ei näytä olevan merkitystä. Yksi tilaus kyseisestä liikkeestä tuli viikossa perille DHL + Posti.

  Kiitos, patenttipullo + tuoppi vinkistä laitoin juuri uuden tilauksen sisälle 50 pulloa laatutavaraa 94 € lähetyskuluineen. Heillä on myös bonusohjelma ja uutiskirjeen tilaaja saa -5% itsellä tuli -6,5€ alennusta eli 3 pulloa kaupanpäälle. Hyvä blogi,Tack.

  VastaaPoista
 3. Joo ei kiinnosta maksaa melkein neljää euroa jostain Lagerista. Laitoinpa itsekin vähän Oktoberia tilaukseen, lasien kanssa. Hacker-Pschor taitaa jopa olla vieläpä tikki itselleni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina tilaus sisään, tänään oli kotiovella. Yksi pullo oli matkalla rikkoontunut, mutta en jaksanut vahinkoilmoitusta alkaa tekemään, kun olisin joutunut luovuttamaan koko paketin postille siinä samassa.

   Tulipa samalla juteltua postimiehen kanssa noista netistä tilaamisesta. Taitaa olla Gourmondo ainakin melko tuttu jo postipiireissä.:)

   Poista
  2. Eri nettifoorumeita kun seurailee asian tiimoilta, niin pääsee helposti siihen johtopäätökseen, että paketteja liikkuu aivan pirusti. Hiljainen kapina on käynnissä :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.