Olutarvio: Great Divide Hades

0 kommenttia
 
Great Divide Hades
  • Panimo: Great Divide
  • Maa: Yhdysvallat
  • Alkoholipitoisuus: 7,8% 
  • Saatavuus: Ulkomailta
  • Oluttyyli: Vahva belgiale

Hades on belgityylinen ale Yhdysvaltalaiselta Great Dividen panimolta. Piti alunperin tehdä Great Dividesta "Yhden panimon iltamat" tyylinen juttu, jossa toisena oluena olisi ollut suuri ja mahtava Yeti Imperial Stout, mutta en raaskinut sateisena lokakuun iltana vielä Yetia korkata. Yetin tiedän aiemmista kokemuksista loistavaksi olueksi. Myös alkuvuonna nauttimani Titan IPA samaiselta panimolta oli erinomainen, joten Hadekselle oli ladattu kovat odotukset. Panimon graafinen tyyli miellyttää silmääni ja tuntuu hyvältä myös sormissa, sillä etiketit on painettu kartonkimaiselle vahvalle paperille. Oluen ulkopuolisia seikkojahan nämä ovat, mutta ne kuitenkin ovat osaltaan mukana kokemuksen ja tunnelman luomisessa.

Olutarvio:
Vaalea, kullankeltainen olut, joka on hieman utuinen. Vaahtoa muodostuu tyylille epätyylillisen vähän ja se myös katoaa melko nopeasti. Tuoksu on hyvä, löytyy hedelmiä, hieman hapanta belgihiivaa, mausteita ja melko voimakas humalointi. Maku muistuttaa pitkälti Duvelia, joskin hieman kuivempana ja mausteisempana. Eli maku on hieman hedelmäinen, appelsiininkuorinen ja hyvin mausteinen, sekä loppua kohti kuivuva melko reilun katkerohumaloinnin saattelemana. Mausteisuudessa päällimmäisenä on korianteri. Lisäksi hieman happamuutta tuovaa hiivaisuutta.  Alkoholi ei maistu ollenkaan, kuten ei Duvelissakaan, joten tämäkin on helposti nautittava tapaus, jos kuivahkot oluet maistuu. Keskitäyteläinen suutuntuma on aluksi aika voimakkaasti hiilihappoinen, mutta pienellä pyörittelyllä ja hetken lämpenemisen jälkeen tasoittuu miellyttävämmäksi. Vallan mainio belgiale, jonka sijoitan Duvelin kanssa samalle viivalle. Ei räjäytä tajuntaa, mutta on yksinkertaisesti hyvää.


Great Divide, hieno panimo. Tulis jo lunta, niin voisi Yetikin saapua... Tässä kirjoituksessa paljon esillä ollutta Duvelia saa Alkosta hintaan 3,38€ / 0,33l. Kuvittele se hieman kuivempana ja mausteisempana, niin saat Hadeksen.

Yhteenveto: Melko simppeli, mutta erittäin nautinnollinen pläjäys. Suosittelen etenkin belgityylisten oluiden ystäville!

KOULUARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.