Olutarvio: Adnams Triple Knot Tripel 2018

0 kommenttia
 

Eksyinpä ohimennen Alkoon ja silmäni löysivät sieltä etiketin, jossa luki tripel. Blogiani kesällä 2018 seuranneet muistavat varmaan, että tripeleitä tuli sen kesän aikana maisteltua 45 eri sorttia, joten tyyli herättää suuria intohimoja. Tämä bongattu pullo ei sitten ollutkaan mikään perustripel vaan ilmeni brittiläiseksi, mikä lisäsi mielenkiintoa entisestään. Kymppiprossaisessa oluessa on mausteina humalan lisäksi, laventelia, jasmiinia ja appelsiininkukkaa (orange blossom). "Triple knot has been inspired by the strong tripel ales brewed in Belgium", kertoo etiketti. Vaikuttaa hyvältä. Komeassa pullossa on myös vuosi 2018 ja teksti matured for 6 months, joten lienee siis jo pari vuotta kypsynyttäkin.

 

Triple Knot

10% | Vesi, ohramaltaat, humala, hiiva, laventeli, jasmiini, appelsiininkukka.

Täysin kirkas, kuparinen ja vaahdoltaan melko vähäinen tripel. Vähäinenkin vaahto nopeasti laskee jääden vain ohueksi kerrokseksi oluen pinnalle. Tuoksu on houkutteleva. Varsin maltainen pohjavire, joka saa hienon parfyymimäisen aromikkuuden käytetyistä mausteista. Ei oikein belgihiivan tuntua, vaan neutraalimmin käyneen oloinen. Mallaspohjassa Fuller'sin vahvan Golden Priden tuntua, eli brittivibaa löytyy. Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeä. Miellyttävän tuntuinen, vahvuutensa täysin kätkevä. Maku on maltainen ja vahvan brittialen oloinen. Appelsiinimaisuutta ja marmeladimaisuutta sekä kuivakakkumaista tuntua. Hyvä runsas mallaspohja. Ei oikein löydy sellaista belgialaisen tripelin tuntua, eli belgihiivan käymisessä tuottamat esterit puuttuvat ja niinpä olut onkin minun suuhuni brittiläsen barley winen makuinen. Matalat hiilihapot vielä korostavat runsaan maltaista vaikutelmaa. Mallaspohja on täyteläinen ja pehmeä, katkeroa riittävästi, alkoholi piilossa ja mausteet on taidokkaasti annosteltu niin, että ne tuovat sopivasti eksoottisia makuja, jotka kuitenkin pysyvät omissa lokeroissaan, eivätkä valtaa makua kokonaan. Pidän. On oikeastaan tosi hyvää. Belgityylistä tripeliä tämä ei mielestäni paljoa muistuta, mutta ehkä sellaista ei ole haettukaan. Tämähän on vain "inspired by". Maukas ohraviini, olut minun makuuni ja vielä erittäin siemailtavalla suutuntumalla.

Hieno olut siis, mutta perinteistä tripeliä etsivät tulevat kenties pettymään. Tämä on enemmän hitaasti siemailtava kuin parhaiden tripelien tavoin petollisen juotava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.