Kotiolutta: Evil Hops Katala DIPLomaatti Double India Pale Lager

0 kommenttia
 
Vantaalaista kotiolutta lasissa taas viikon tauon jälkeen. Viime lauantai huipentui Mehevä Nulikka NEIPA:n maistoo ja nyt vuorossa on Katala DIPLomaatti, joka edustaa sellaista megahybridityyliä kuin Double India Pale Lager. Vahvaa jenkkihumaloitua lageria siis.

Katala DIPLomaatti
IBU 77, EBC 31, ABV 7,1%

Maltaat: Pale Ale, Cara Plus, Crystal EBC 50, Wheat Munich
Humalat: Herkules, Azacca, Citra, Mosaic, Simcoe
Sekalaiset: Kaurahiutale
Hiiva: Mangrove Jack's Bohemian Lager

Tekijän kommentit:
"Mäskäys 90min @66°C. Kolmisen viikkoa käymistä ja noin kuukausi lagerointia. Kahdessa vaiheessa kuivahumaloitu. Pullotettu 4.10.2017."

Vain hieman utuinen, kuparisen punertava ja maltillisesti vaahtoava olut. Tuoksu on oikea hedelmäpommi! Ananasta, mansikkaisuutta, mangoa ja muutakin eksoottisempaa osastoa ja hyvällä intensiteetillä. Maku on myös pehmeän hedelmäistä humalailoittelua, mutta makeaa maltaisuutta löytyy myös riittävästi taustatueksi ja niinpä maku saakin "vain" IPA-tasoisesta vahvuudestaan huolimatta DIPAn nektarimaisia piirteitä. Lagerhiiva vielä korostaa maltaisuutta. Ananasmaiset trooppiset sävyt ovat aluksi pinnalla, mutta maun edetessä alkaa katkeroakin kertymään ja loppuvetoon nousee hieman pihkaakin. Jälkimaussa karamellimaltaisuus on edelleen toffeisena mukana.  Katkero voisi omaan makuuni olla terävämpikin, mutta nektarimainen humalaisuus pärjää kyllä omillaankin. On se jännä miten ananas voi olla näin selkeänä makuna mukana ilman lisättyä aitoa hedelmää - humala se on vaan hieno kasvi! Todella hyvää ja laadukasta olutta, jonka kärkihetket löytyvät erinomaisesta aromihumaloinnista, puhtaasta käymisestä ja pehmeästä suutuntumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.