Olutarvio: Fuller's Past Masters 1905 Old London Ale

0 kommenttia
 

Past Masters 1905 Old London Ale

Panimo: Fuller's, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 7,9%
Saatavuus: Alko (5,40€ / 0,5l)

Lisää Fuller'sin Past Masters sarjalaisia; 1905 Old London Ale on jo sarjan kahdeksas osa. Panimon kotisivut eivät oluesta mainitse mitään, vaikka se on arvioista päätellen ollut jo jonkin aikaa saatavillakin, mutta vahvaa brittialea kuitenkin siis tarjolla. Alko on mitannut katkeruutta mukavat 55 EBU. 
"Old London ale is brewed to a Burton old recipe from 1905, selected by our brewers alongside beer historian Ron Pattinson. Stronger than mild and darker than bitter, burton old was a particular favourite in London pubs - especially during the colder months."


Kirkas, väriltään punertava olut kaatuu lasiin. Vaahto jättää tiheää pitsikuviota pintin reunoille. Tuoksu on tuttua ja taattua Fuller'sia karamellimaisuutta, pähkinää ja aprikoosimaista kuivahedelmäisyyttä ja kuivan tammen tuoksua muistuttavaa aromikkuutta. Hieman humaloidummalta vaikuttaa kuin panimon klassinen Golden Pride. Tuoksun kuivahedelmäisyys tuo mieleen myös kandisokerisiirapin, jota panimo monesti näissä Past Masterseissa käyttää - siitä syystä, koska sitä käytettiin silloin aikonaankin. Maku on kuivempi kuin odotin. Makeutta toki on ja alussa varsin runsaastikin, mutta katkeroista humalointia ja yllättävän voimakasta alkoholin lämpöäkin löytyy. Jälkimaussa on jopa lakritsin sävyjä. Kuivahedelmiä, viikunoita ja aprikoosia sekä marenkimainen karamellikuorrute siihen päälle - siinä se maku pähkinänkuoressa. Suutuntuma on miellyttävä ja kokonaisuus hallitun tasapainoinen, kuten Fuller'silta on totuttukin. Tyylikästä tavaraa, hyvääkin, mutta ei kuitenkaan ylitä panimon klassikoita ESB:tä ja Golden Pridea. Ei kestosuosikin aineksia siis, mutta kertamaistolla toki erittäin mukava kokemus.

Yhteenveto

Vahva, voimakkaasti humaloitu Burton Ale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.