Olutarvio: RPS Scissors Indie Pale Ale

0 kommenttia
 

Scissors Indie Pale Ale

Panimo: RPS Brewing, Kuopio
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Olutravintolat (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Sitten jatketaan kuopiolaisoluiden läpikäymistä Rock Paper Scissorsin saksilla, eli Scissors Indie Pale Alella. Panimomestari Railanmaa toimitti minulle ravintolavahvuisen 5,6% version, mutta samalla reseptiikalla toteutettu 4,7% versio löytyy kauppojen puolelta. Nämä on näitä Suomen alkoholipolitiikan "hienouksia". IPAn humalina keitossa Ekuanot, Loral, Magnum, Mosaic ja Simcoe, kuivahumalina Ekuanot, Loral, Simcoe ja Mosaic. Katkeruutta speksien mukaan 63 IBU ja väri 16 EBC. 

Pullon kanssa pelattu kivi-paperi-sakset päättyi tälläkin kertaa oluen voittoon. Olen nyt avannut neljä RPS:n olutta ja voittanut näistä vain yhden, saatana. Ilmeisesti harjoituksen puutetta.
Kuparinen, kirkas olut, joka vaahtoaa keskirunsaasti. Tuoksu on voimakkaasti Mosaicin mustaherukkapuskainen. Tuoretta ja pellettimäisen vihreää humalaa runsaasti. Trooppinen hedelmäisyys avautuu pienellä pyörittelyllä ja karamellimaista mallastakin löytyy vivahteena. Tuoretta on, siitä ei ole epäilystäkään. Maku on alussa hieman makean karamellinen ja paahtoleipäinen. Keskivaiheilla katkero alkaa rakentumaan ja pihkaiset sekä trooppisen hedelmäiset humalien aromit nousevat esiin. Loppua kohti edetessä Mosaicin herukkapuskan pakkosyöttö kytkeytyy päälle ja katkeruus yltyy makeuden pois pyyhkäisevälle tasolle - ei övereitä, mutta ei vajareitakaan. Hallittu balanssi, se on toisaalta avain juotavuuteen, toisaalta hienoiseen tylsyyteen - kumman luulette myyvän (hörhöpiirien ulkopuolella) paremmin? Hyvää olutta. Hieman makea omaan ihanteeseeni verrattuna, mutta tuoreeltaan nautittuna oikein miellyttävä juotava.

Yhteenveto

Tasapainoinen IPA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.