Olutarvio: Great Divide Colette Farmhouse Ale

0 kommenttia
 

Colette

Panimo: Great Divide, Yhdysvallat
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 7,3%
Saatavuus: Alko (5,30€ / 0,355l)

Otetaanpa tähän väliin ihan oikea itse ostetun kaupallisen oluen arvio. Tällaiset jutut tuntuvat jääneen viimeisen parin vuoden aikana vähemmistöön, mutta näin on nyt edetty ja edetään - määräänsä enempää ei blogistikaan juomaan pysty ja vielä kun kotitekoista laatutavaraa lähetellään tähän suuntaan edelleen ympäri Suomea, niin ei oikein valittamaankaan pysty.

Great Divide on yksi Suomessa varsin hyvin saatavilla ollut jenkkipanimo, jonka oluet ovat pääsääntöisesti aina paitsi laadultaan kunnossa, myös erinomaisen hyvän makuisia. Colette on belgityylinen Saison, jota Farmhouse Aleksikin kutsua voi. Valmistuksessa on käytetty ohraa, vehnää ja riisiä. Olut on käytetty mielenkiintoisesti neljän eri hiivan sekoituksella. Vahvuutta on tuntuvat 7,3% ja katkeroa laskennallisesti kevyet noin 20 EBU.



Kullankeltainen olut joka vaahtoaa kauniisti ja vaahto kestää pitkään. Tuoksussa on witbiermäistä korianterisuutta sekä hedelmäisyyttä ja saisonille tyypillistä pippurisuutta. Raikas ja maustevetoinen tuoksu on pirteä sekä houkutteleva. Maku on vehnäisen maltainen ja asiaankuuluvan kuiva sekä katkera. Pientä happamuuttakin löytyy napakan katkeron kera. Aivan rutikuivaksi kokonaisuus ei kuitenkaan taitu, vaan vieno maltainen makeus löytyy vielä jälkimaustakin. Tasapainoista, runsasmakuista ja pehmeän, mutta melko runsaan hiilihappoista tavaraa. Menisi täysin aidosta belgistä, eli jenkkihumalakikkailut on onneksi jätetty välistä. Hyvää olutta - ei sen hintaista, että ostaisin toistamiseen, mutta sen hintaista ja makuista, ettei kertaosto kuitenkaan jää kaivelemaan.

Yhteenveto

Pehmeä ja vahva saison.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.