Olutarvio: Shepherd Neame Christmas Ale

0 kommenttia
 

Christmas Ale

Panimo: Shepherd Neame, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 7,0%
Saatavuus: Alko (4,98€ / 0,5l)

Britannian vanhimmaksi panimoksi tituleerattu Shepherd Neame lienee monille tuttu. Panimon tavaramerkkinä on brittiläisistä maltaista, Kentin alueen humalista ja omasta pohjavedestä omalla hiivakannalla pannut alet, joissa kaikissa on se tietty niiiiiin brittiläinen ominaismaku. Alkon kausivalikoimaan tullut Christmas Ale on siis perinteinen "winter warmer". Mallaspohjassa Pale ja Crystal -maltaita, katkerohumalina Target ja Challenger ja lisäksi aromihumalana klassinen Goldings. Etiketti edustaa retrompaa tyyliä.
"Christmas is about tradition, and as Britain’s oldest brewer we are very proud of the special beer we have created for the festive season. It is a glowing amber winter beer with a heady, fruity nose - the perfect accompaniment to the sticky pudding sweetness of festive fare." -Head Brewer Richard Frost
Kirkas kuparinen olut, joka vaahtoaa pintissa maltillisesti. Tuoksu on vähemmän yllättävästi "Spitfiremäinen" eli Shepherd Neamen oma tuttu pähkinäisen karamellimainen yleisvire hallitsee, mutta nyt kuitenkin mukana on myös runsaampaa toffeeta, kukkaista humalaa sekä hienoisesti alkoholisuutta. Suussa olut on hieman terävä sekä alkoholisuudeltaan, että katkeruudeltaan. Suutuntuma on runsasmaltainen, täyteläinen ja hieman lämmittävä - hiilihappoisuutta on kyllä ikävästi hieman liiaksikin. Maussa on mukavasti toffeeta ja karamellia maltaisuuden puolesta ja lisäksi humalat tuovat kukkaisia ja hieman sitrusmaisia aromeitaan. Lopussa on alkoholin voimasta pientä potkua ja mausteisuutta. Onhan tämä sellainen brittimäinen tweed-takki, beiget housut ja takkatuli tyylinen kokonaisuus. Kivasti lämpöä ja kivasti makuakin, mutta tietyllä tavalla ah niin hillityn tyylikkäästi. Shepherd Neamen tekemältä tämä maistuu, joten panimon muiden oluiden ystäville tämä on varma nakki, nyt vaan hieman runsaampana ja lämmittävämpänä.

Yhteenveto

Tyylikästä brittiolutta Neamen tapaan
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.