Kotiolutta: Flat Fifth Brewing Outta Beat IPA

1 kommenttia
 
Sitten maistoon Timo Halosen ja Jussi Hultmanin kotiolutta. Kotipanimon nimenä etiketissä Flat Fifth Brewing ja oluena Outta Beat IPA. Muuta en oluesta tiedä kuin etiketin kertomat speksit: 4,7%, 70 IBU ja 13 EBC. Valmistusaineina mainitaan tuttu nelikko: Vesi, ohramallas, humala ja hiiva. Etiketin alareunassa vielä sloganina: "Olis voinu panna paremminkin. Ammattimaisen tyyliset etiketit ja 4,7% vahvuus saavat tietysti mielikuvituksen laukkaamaan ja epäilemään mahdollisia tulevia kaupallisia tarkoituksia, mutta niistä minulla ei ole sen enempää tietoa.


Kirkas, oranssihtavan kultainen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksu on yllättävästi melko mallasvetoinen ja brittihiivaisen hedelmäiset käymisesterit ottavat myös roolia. Kukkaisuutta, pähkinää ja karamellia - hedelmäisyyttä huomattavan vähän. Maussa on hyvä runko ja katkeruuttakin riittämiin. Karamellimaista maltaan makeutta, brittiläistä pähkinäistä fiilistä ja lopussa kuivaa bittermäistä puumaisuutta. Ihan läpeensä brittityylinenhän tämä on - siis suorastaan bittermäinen tai maltaisuudeltaan jopa ESB, vaikkei vahvuus ihan sinne nousekaan. Jälkimaku on kuivakka ja katkeruus kantaa suussa todella pitkään. Olipa yllätys. Ekalla tuoksautuksella ja maistolla aivan hämmästyin kun kyseessä olikin jokin muu kuin nykynormin mukainen IPA - briteissähän tällaisia IPAksi labeloituja on kyllä, mutta ne eivät enää ole kovin kovassa huudossa. Tämä on todella selkeäarominen, hyvämakuinen ja miellyttävä olut - mutta tyylipoliisin ominaisuudessa luokittelisin siis ennemmin Premium Bitteriksi kuin IPAksi. Oluena siis laadullisesti täysin kunnossa ja sekä tuoksultaan että maultaan täysin kaupallista luokkaa. Näin tyylipuhtaita brittejä harvoin kaupallisiltakaan panimoilta Suomessa nähdään. Yritystä on kyllä, mutta ei niissä oikein muut onnistu kuin Malmgård

Kiitokset Flat Fifthin Timolle & Jussille maukkaasta oluesta!


1 kommentti:

  1. Etiketistä ja nimistä päätellen ilmeisesti rokkimiehiä asialla? Flat fifth on "paholaisen intervalli", joka on usein käytetty hevimusiikissa. Tunnetuin esimerkki siitä on Black Sabbathin nimikappaleen sointukierto.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.