Olutarvio: Mallaskuun Amber Ale

0 kommenttia
 

Mallaskuun Amber Ale

Panimo: Mallaskuun Panimo, Suomi (Lapua)
Oluttyyli: Amber Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket, Rauma)

Tämän vuoden maaliskuussa oluenvalmistuksen Lapualla aloittanut Mallaskuun Panimo on itselleni vielä entuudestaan kokeilematon pienpanimo. Aiemminhan ehti maistamaan pienpanimoiden kaikki kauppavahvuiset uutuudet, jotka hiukankin käsiinsä sai, mutta nyt tarjontaa on jo niin paljon, että osa jää väistämättä kokeilemattakin. En kuitenkaan epäröinyt tarttua Mallaskuun pulloon, kun sellaisen paikallisessa Citymarketissa näin. Uuden panimon olut on aina kiehtova kokemus.

 
Meripihkaisen punertava olut, joka vaahtoaa melko maltillisesti. Tuoksu on mallasvetoinen, siinä on leipäisyyttä, kevyesti paahteisuutta ja aavistus karamellia. Tuoksussa on myös hieman ruohoista ja eurooppalaistyylisen sitruskukkaista humalaa. Maku on tuoksua runsaampi. Mallas edellä mennään ja runko on vahvuuteen nähden mukavan ryhdikäs - leipäisyyttä, pientä paahdetta ja karamellimaisuutta maussakin. Humalointi on katkeron puolesta melkein riittävä ja aromikkuudeltaan lähinnä ruohoinen ja hieman kukkainen sekä sitruksinen. Runko on siis tosiaankin miellyttävän tukeva näihin vahvuuksiin. Kokonaisuutena ihan miellyttävä juotava ja laadultaan moitteeton. Mukava ensikoskestus Mallaskuun oluisiin. 

Meillä on kesäisin tapana käydä Pohjanmaalla Vetelissä mökkeilemässä appivanhempien mökillä. Elättelen tässä toiveita, josko saisivat ne ulosmyyntioikeudet ensi kesään mennessä, niin saisi sitten paikalliset mökkioluet haettua panimolta suoraan. 

Yhteenveto

Mallasvetoinen ale
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.