Olutarvio: Iso-Kallan Witbier

0 kommenttia
 

Witbier

Panimo: Iso-Kallan Panimo, Suomi (Kuopio)
Oluttyyli: Witbier
Alkoholipitoisuus: 4,6%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Kuopiolaisen Iso-Kallan Witbier lähti aiemmin Verjnuarmu Savuportterin kylkiäisenä Ruokapuoti Lumosta matkaan. Witbier on yksi niistä tyyleistä, jotka voivat toimia hyvin maitokauppavahvuisinakin. Panimon kuvaus:
Tyyliltään perinteinen belgityylinen vehnäolut, jossa mausteina appelsiininkuorta ja korianterinsiemeniä. Raikas ja virkistävä janojuoma. 
Maltaat: Pilsner, Munich, Vehnä, Kaura
Humalat: Perle
EBU: 19


Utuinen kultaoranssi olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksussa on appelsiininkuorimaista hedelmäisyyttä ja kepeää korianterisuutta kuten witbiereissä nyt yleensäkin. Melko raikas hedelmäinen noste lasista huokuu ja intensiteettiäkin on. Hyvä peruswitbierin tuoksu. Maku on hieman happaman vehnäinen, belgihiivan ja korianterisen mausteinen sekä hieman nahkean appelsiinimainen. Katkeruus on hyvin kevyt. Tuoksun raikkaus latistuu maussa hieman ja kokonaisuus ajautuu pikkuisen pliisummaksi. Maku on kuitenkin kohtalaisen pätevä, huonompia belgialaisiakin witbierejä on tullut maistettua. Makeaa hedelmäisyyttä ja belgimausteita on, mutta raikkaampi ulosanti pitäisi kuitenkin jotenkin tavoittaa.

Yhteenveto

Kelvollinen witbier
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.