Kotiolutta: Lalli & Karvinen Bavarian Mandarina Ale

3 kommenttia
 

Raumalla kotiolutkurssini käyneen kaksikon olutta maistossa. Tällä kertaa lasiin kaatuu jenkkityylisellä hiivalla käytetty ale, aiemmat maistetut olivat Savuvehnäbock ja Bohemian Lager. Laitteistona siis Braumeister mäskäykseen ja keittoon sekä huurteen modattu kylmäkaappi käymiskontrolliin.

Ale Bavarian Mandarina
Maltaat: Vienna, Carahell ja Vehnä
Humalat: Magnum ja Mandarina Bavaria
Hiiva: US-05

Mäskäysohjelma: http://www.speidels-braumeister.de/en/brewing-recipes/ale-bavaria-mandarina.html
Resepti (lisätty juttuun 21.6.2016)


Kirkas kultainen olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksussa on puhdasta leipäistä maltaisuutta, aivan hitunen toffeemaisuutta sekä pirtsakka sitrushedelmäinen, hieman kukkaketomainen humalaisuus. Puhdaspiirteistä ja laadukasta tavaraa jälleen, aromit ovat niin selkeitä ja raikkaita. Maku on myös hyvä ja kaikin puolin laadukas. Hedelmäisyys on tosiaan hieman mandariinimaista ja osittain jopa pirtsakan kirpeääkin. Katkeruus hieman näykkäisee lopussa, mutta omaan makuuni voisi olla jälleen katkerampikin. Mallaspohja vaikuttaa varsin hyvältä - se on hieman makea, mutta kuitenkin sopivan kepeä ja suutuntumaltaan runsas. Kerran kun tällaisen hyvän pohjan onnistuu tekemään, niin sitähän voi varioida erilaisin humalin ja humalointitekniikoin. Mandarina Bavaria on vaikuttaa kyllä hyvältä humalalta, voisi ehkä toimia kesäisessä vehnäoluessa aromi- ja kuivahumalana erinomaisesti. Mandariinimaisia ja kukkaisia aromeita, mutta saksalaistyylisen hillitysti, ei jenkkityyliin voimakkaasti - kasvupaikkakin ilmastoineen vaikuttanee tähän. Tämä olut siis tyylikäs ja hillityn maltillinen, alusta loppuun laadukas kokonaisuus. Tykkäsin!

3 kommenttia:

 1. Tein single hop virityksen Mandarina bavariasta, loistavaa tuli siitäkin. Mandarina bavariahan on kaksikäyttöinen humala, suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköinen kuvassa.Olisiko reseptiä saatavilla?T.masafi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyysin reseptin tekijöiltä ja lisäsin juttuun, ole hyvä!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.