Olutarvio: Mallaskosken Rainy Summer Wheat Lager

2 kommenttia
 

Rainy Summer

Panimo: Mallaskosken Panimo, Seinäjoki
Oluttyyli: Vaalea lager
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: S-Market Kehätie)

Näin tänään Rauman uuden S-Marketin kylmäkaapissa mielenkiintoisen uutuuden Mallaskosken Panimolta. Rainy Summer - vehnäinen lager, jossa humalana käytetty muodikasta jenkkiläistä Mosaicia. Maistetaanpa miten Panimomestari Jyri & Co on Seinäjoella onnistunut. 


 
 

Kultainen, melko kirkas ja runsaalta vaahdoltaan tiheäsyisen pitsinen. Tuoksussa on Mosaicin mustaherukkaista ja passionhedelmäistä aromikkuutta raikkaasti ja vahvalla intensiteetillä. Minkäänlaista pliisuilua ei ole havaittavissa, vaan tuoksu nousee lasista voimakkaana. Neutraali hiivaisuus ja vaalea mallaspohja todella päästää Mosaicin loistamaan. Suutuntuma on kuivahko ja aluksi pehmeähkö, mutta lopussa meno tiivistyy katkeron kasvaessa varsin terhakkaaksi. Vehnä tuonee suutuntumaan sopivaa pyöreyttä ja kuohkeutta. Maku on tuoksun tavoin mustaherukkaisen ja eksoottisen hedelmäisen Mosaicin näytöstä. Hyvää on - maussakaan ei oteta taka-askelia, vaan kokonaisuus on alusta loppuun ryhdikäs. Minun suuhuni tämä on maitokauppaoluiden parhaimmistoa.

Yhteenveto

Raikas pläjäys Mosaicia
ARVOSANA: 9

2 kommenttia:

  1. Outo makuelämys täytyy sanoa. Ei pahaa, ei hyvää, pystyy juomaan ,kun 1,25 eurolla/plo sai Rajamarketista Kotkasta. En välttämättä silti osta toista kertaa. Outo persikan maku käy hetken suussa ja sitten kitkerä jälkimaku joka pysyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo nyt on jo auttamattoman vanhaa. Aromihumalien maku menee ensimmäisenä jo parissa kuukaudessa, eli maku on ihan erilainen.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.