Olutarvio: St. Feuillien Blonde

2 kommenttia
 

St. Feuillien Blonde

Panimo: Saint Feuillien, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 7,5%
Saatavuus: Alkon pääsiäisen kausivalikoima (3,99€/0,33l)


Pilsnermaltaat, Saaz ja Styrian Goldings humalat, kandisokeri sekä panimon salainen mausteseos. Siinä raaka-aineet tähän St. Feuillienin belgiblondeen. Olen tykästynyt samaisen panimon tripeliin, jota pidän yhtenä sen tyylin hienoimmista, joten tälle aiemmin maistamattomalle Blondelle lankeaa nyt aika kovat paineet - hyvää pitäisi olla ja mielellään erinomaista.  
 

Kirkas, vaalea ja runsaasti vaahtoava olut. Ei pilsnermaltaasta väriä tämän enempää pitäisi irrotakaan. Tuoksu on erittäin raikas, pirskahtelevan päärynänkuorimainen, appelsiinimainen ja kevyesti korianterisen mausteinen. Huippuluokan tuoksu, raikas ja intensiteetiltään voimakas. Maussa mausteisuus on peräti saisonmaisen tiukkaa ja humalointi myös - mutta mallaspohja on makeampi ja pyöreämpi. Mausteseosta on kenties hiottu satojen vuosien ajan, niin voisi ainakin luulla, sillä se toimii perkuleen hyvin. Luostarijuuston kanssa noustaan vielä toiseen potenssiin. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja runsaan hiilihappoinen, mutta sopivan pehmeällä tavalla. Nautinnollinen olut, juuri niin hyvä kuin uskalsin odottaa.

Yhteenveto

Oman tyylinsä eliittiä
ARVOSANA: 9

2 kommenttia:

  1. Googlettelin mausteseosta ja ainakin kotipanijat olivat saaneet hyviä klooneja käyttämällä appelsiininkuorta, katajanmarjaa ja korianterinsiemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma googlettelu ei tuottanut tulosta, olisiko jakaa linkkiä?

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.