Olutmatkalla Tallinnassa: Drink Bar & Drink Shop

0 kommenttia
 
Solaris Keskuksesta matka jatkui kohti Drink Bar & Grilliä ja sen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevaa Drink Shopia, joka oli ensimmäinen varsinainen käsitööõlusiin keskittynyt kauppa Tallinnassa. Ensin kuitenkin Drink Shopin tavoin keskeisessä roolissa Tallinnan olutvallankumouksessa olleeseen Drink Bariin oluelle - kuinkas muutenkaan.


Sisäänkäynti tyylikkäästi kulmassa, Baarimies Tallinnassa kirjan mukaan paikalla on palvellut neuvostoaikaan rautakauppa. Aivan eri tunnelma kuin kahvilatyyliin sisustetussa Toit'ssa aiemmin, nyt oltiin pubissa! Jyhkeät kiviseinät täynnä sekalaista olutaiheista kamaa ja pari mallassäkkiäkin nurkassa ohrantähkineen. Täällä voisin viihtyä useammankin lasillisen ajan, mutta nyt oltiin vaan yhdellä. Laajasta hanavalikoimasta - jossa oli pelkkää craftia - valitsin uudehkon mustalaispanija Pühasten Imperial Black IPA Nokturnin. Põhjalan panimolla valmistetun oluen ilmoitetut speksit 9,5% ja 100+ IBU - kutkuttavaa. Istahdimme baarin perälle aistimaan meininkiä. Paikalla oli mukavasti väkeä ja puheensorinaa.

Jykevän musta ja moottoriöljyisen viskositeetin omaava Nokturn tuoksultaan lakritsainen ja paahteinen. Intensiivisen voimakas. Maultaan hyvä ja jykevä. Katkeruus nousee lopussa paksusta rungosta huolimatta voimakkaaksi. Enemmän lakritsainen kuin kahvinen paahteisuus, lähes pureksittavaa greippisyyttä. Maultaan hyvä, mutta ei sen tyylinen, että aiheuttaisi Virmalised IPAn kaltaisia hekumointeja. Laatutaso tässäkin kova, ei virhemakuja - Põhjala ainakin osaa hommansa. Tänne tulen joskus vielä uudestaankin, hieno paikka. 


Pimenevässä Tallinnan illassa muutama askel ja kulman taakse Drink Shopiin. Hyvin intiimi muutaman neliömetrin tila lattiasta kattoon täynnä käsitööõllea - myyjäneitonen odotti vaitonaisesti kun hörhö tsiigaili valikoimaa. Yritin virittää small talkia "nice place you got here" tyyliin, mutta en saanut keskustelua vireille - myyjä ei kenties kovinkaan luontainen lontoonvääntäjä. Kaupat kuitenkin tehtiin parista paikallisesta ja parista Foundersin jenkkiherkusta. Stockmannin tavoin täälläkin tarjolla myös merkkilaseja moneen lähtöön. Orvalin ja Rochefortin maljat olisivat kiinnostaneet, mutta en halunnut ottaa niitä pubikierrokselle reppuun mukaan - ehkä ensi kerralla ja saahan laseja toisaalta netistäkin. Drink Shopissa oli laajemmin "hörhökamaa" kuin Stockalla ja Solaris Keskuksessa. Hinta lähellä Alkoa, mutta valikoima huomattavasti hekumallisempi. BrewDogia, Mikkelleriä ja jenkkejä, joita ei pahemmin isommissa kaupoissa näkynyt. Kottikärryt ja tukku käteistä seuraavalle visiitille.

Tästä matka jatkui kohti hartaasti odotettua manalaa, eli Põrgua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.