Lisää Alkon alkuvuoden uutuuksia ja käsityöläisoluet 2014

3 kommenttia
 
Viime torstaina uutisoituihin Alkon alkuvuoden uutuuksiin on tullut lisäyksiä ja pari muutostakin. Aiemmin vakiovalikoiman puolelle huhuillut Innis & Gunnin ja Ridgewayn tuotokset ovatkin osana käsityöläisoluita - tämä kävi ilmi Alkon julkaistessa käsityöläisoluista oman tiedotteensa. Maahantuoja Servaalia edustava Henrik Larkio tiedotti perjantaina Olutoppaan foorumilla muutamasta vakiovalikoiman uutuudesta. Listaan ne tuohon alle, jo aiemmin tiedossa olleen Brewdog Hardcore IPA:n jatkoksi. Oluiden nimistä linkki tämän blogin olutarvioon, Olutoppaaseen tai Ratebeeriin, jos olutta ei ole Olutoppaaseen vielä lisätty.

 • Brewdog Hardcore IPA (Double IPA, 9,2%)
 • Weihenstephaner Original Bayrisch Mild (Dortmunder / Helles, 5,1%, 27.1.2014,  3,53 €)
 • Erdinger Pikantus (Weizenbock, 7,3%, 10.2.2014, 4,07 €)
 • Saku Karl Friedrich (Premium Lager, 5,0%, 17.2.2014, 3,03 €)
 • Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer (Blue) (Belgityylinen vahva ale, 11%, 3.2.2014 / 12,12 €)

 • Näistä yllämainituista Alkon hyllyillä on aiemmin nähty Brewdog Hardcore IPA ja Erdinger Pikantus. Sakun Karl Friedrichiä maistoin kerran Silja Linen laivalla, ei liiemmin säväyttänyt, mikä nyt ei varmaan ketään yllättänyt. Mielenkiintoisin näistä omasta mielestäni on Gouden Caroluksen Cuvee Van De Keizer, jonka Rood -versiosta, eli punaisesta päästiin nauttimaan vuoden 2012 jouluolutvalikoimassa. Tällä kertaa Cuvee Van De Keizeria tulee 4000 pullon kertaerä. Tuote on tilattavissa mihin tahansa Alkoon ilman ylimääräisiä kustannuksia, kuten listan muutkin oluet.

  Näiden uutuuksien lisäksi Alko tarjoaa jo perinteisen "käsityöläisolut" -setin, joukossa on suomalaisten pienpanimo-oluiden lisäksi kaksi brittiläistäkin. Tämä on nyt kolmas vuosi putkeen. Näitä pitäisi olla jatkuvasti saatavilla, mutta hyvä, että edes kerran vuodessa saadaan samassa laajuudessa pienpanimo-oluita kuin länsinaapurin monopolissa. Oluiden nimissä on linkki Olutoppaaseen oluen sivulle tai JaskanKaljojen ennakkojuttuun, mikäli olutta ei vielä Olutoppaassa ole.

  Alkon käsityöläisoluet 2014 (3.2 alkaen):

  Beer Hunters Keripukki (Valkosuklaa & kookos stout, 7%)
  Prykmestar Kahvi Stout  
  Teerenpeli Mokkamatti (Stout, 7%)
  StaPa Double Oat Malt Stout (Kaurastout, 6,5-6,8%)
  Bryggeri Helsinki Senaattori (Doppelbock, 7,5%)
  Lammin Sahti Pyy
  Pyynikin Presidenttisahti
  Laitilan Kievari Agricola (Belgityylinen vahva ale, 8,5%)
  Saimaan Marsalkka Double IPA (Double IPA, 8%)
  Hiisi Pläkki (Black IPA, 6,3%)
  Rekolan Amerikan Eno (India Pale Ale, 5,6%)
  Suomenlinnan Thor Bock 
  Malmgård Emmer Tripel
  Innis & Gunn Toasted Oak IPA (English Strong Ale, 5,6%)
  Ridgeway Imperial Russian Stout (Imperial Stout, 10%)

  Hiisin Pläkki -oluesta sain maistettavaksi pienemmällä laitteistolla valmistetun kehitysversion, josta pidin 8½/10 pisteen arvoisesti. Videon maistelusta voit katsoa tästä linkistä


  3 kommenttia:

  1. Saku Karl Friedrich = Miksi??? Tätä porukka kantaa Viron puolelta niska vääränä, niin tälläinen Alkoon. Ei varmaan samantyylilajin edustajia olisi parempia sitten löytynyt. Esim. Olutoppaassa on 72 Premium Lageria ja tämä Karl on listan kolmanneksi viimeinen. Takanaan ainoastaan Duff ja Punainen Pirkka.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Höpön löpön! Eihän sieltä Virosta kukaan mitään tuo - tästä on tehty puhelin haastattelututkimuksiakin! ;)

    Poista
   2. Ei kun joo sori! Unohdin tuon tutkimuksen. Joskus viisi vuotta sitten itse toin pari lavaa, niin siitä ajattelin, että joku muukin olisi saattanut joskus tuoda :) Kukahan käy ostamassa ensimmäisen kokonaisen lavallisen tätä Karlia Alkosta :D

    Poista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.