Alkon alkuvuoden uutuuksia ja käsityöläisoluet 2014

0 kommenttia
 

Rakas alkoholimonopolimme muistaa muutamalla uutuusoluella niitä harvoja, joilla oluiden ostamiseen vielä alkoholinveron viimeisimmän korottamisenkin jälkeen varaa on.

Alla olevat kolme olutta tulevat Alkon vakiovalikoimaan. Innis & Gunn ja Ridgeway luultavasti kertaluontoisina erinä ja Brewdogin Hardcore IPA kenties pysyvämmin. Nämä oluet ovat sellaisia, joita voi tilata ilman ylimääräisiä kustannuksia mihin tahansa Alkon myymälään. Oluiden nimissä on linkki Olutoppaaseen oluen sivulle tai Ratebeeriin, mikäli olutta ei vielä Olutoppaassa ole.


Näiden uutuuksien lisäksi Alko tarjoaa jo perinteisen "käsityöläisolut" -setin suomalaisilta pienpanimoilta. Tämä on nyt kolmas vuosi putkeen. Näitä pitäisi olla jatkuvasti saatavilla, mutta hyvä, että edes kerran vuodessa saadaan samassa laajuudessa pienpanimo-oluita kuin länsinaapurin monopolissa. Oluiden nimissä on linkki Olutoppaaseen oluen sivulle tai JaskanKaljojen ennakkojuttuun, mikäli olutta ei vielä Olutoppaassa ole.

Alkon käsityöläisoluet 2014 (3.2 alkaen):

Beer Hunters Keripukki (Valkosuklaa & kookos stout, 7%)
Prykmestar Kahvi Stout  
Teerenpeli Mokkamatti (Stout, 7%)
StaPa Double Oat Malt Stout (Kaurastout, 6,5-6,8%)
Bryggeri Helsinki Senaattori (Doppelbock, 7,5%)
Lammin Sahti Pyy
Pyynikin Presidenttisahti
Laitilan Kievari Agricola (Belgityylinen vahva ale, 8,5%)
Saimaan Marsalkka Double IPA (Double IPA, 8%)
Hiisi Pläkki (Black IPA, 6,3%)
Rekolan Amerikan Eno (India Pale Ale, 5,6%)
Suomenlinnan Thor Bock 
Malmgård Emmer Tripel

Kaikki jutussa mainitut oluet ovat minulle entuudestaan tuntemattomia, paitsi Brewdog Hardcore IPA, jota olen maistanut aiemminkin. Hiisin Pläkki -oluesta sain maistettavaksi pienemmällä laitteistolla valmistetun kehitysversion, josta pidin 8½/10 pisteen arvoisesti. Videon maistelusta voit katsoa tästä linkistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.