Olutarvio: Kalnapilis 7.30

0 kommenttia
 
7.30
 • Panimo: Kalnapilis
 • Maa: Liettua
 • Alkoholipitoisuus: 7,3% 
 • Saatavuus: Alko (2,86€ / 0,5l)
 • Oluttyyli: Vahva lager / Imperial Pils

Tämä Alkon uutuusolut kiinnostaa lähinnä kahden viikon päästä tapahtuvan Liettuaan suuntautuvan matkan takia. Pari päivää vietetään vaimon kanssa Kaunasissa, jonne Ryanair lentää Tampereen Pirkkalasta halvemmalla kuin bussilla pääsisi Raumalta Helsinkiin, tai edes Turkuun. Reittausmatkasta ei ole kyse, mutta pari panimoravintolaa ja muutama paikallinen pubi luultavasti silti katsastetaan. Tämä Kalnapilis on liettualaisittain iso panimo, sen omistaa tanskalainen Royal Unibrew. Pullo on tyylikäs ja näyttävästi kohokuvioitu kuten Alkon toinenkin liettualaisolut Svyturys Baltijos. Ulkoasuun on ainakin panostettu, mutta entä sisältö?


Haaleahkon kullankeltainen, kirkas ja nopeasti katoavalta vaahdoltaan kohtalainen olut. Tuoksu mitäänsanomaton, hieman tärkkelysmäistä mallasta ja kevyt etanolin katku. Maku jatkaa samoilla linjoilla, ytimekkäästi sanottuna tässä on pelkästään pehmeä mallaspohja ja sen päällä tiukkaa viinaa. Humalointia ei löydy ja jälkimakukin on viinainen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Yksinkertaisesti pahaa, liian viinainen, eikä oikeastaan maistu miltään.

Kalnapilis 7.30 osoittautui pettymykseksi, surkea olut. Pysyttelen mahdollisuuksien mukaan matalaprosenttisemmissa ja mielellään hanasta tarjotuissa oluissa paikan päällä. Reissusta on luvassa raporttia, jos raportoitavaa on. Se on kuitenkin varmaa, että tätä ei tarvitse toiste maistaa.

Yhteenveto:  Aivan liian viinainen ja mauton ollakseen nautittava. 

Nautintasuositukset: En voi suositella tämän nauttimista. 
ARVOSANA: 4+

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.