Hangaround & Nobody Brewingin NEIPAt Hangaround ja Nobody

0 kommenttia
 

Nyt maistoon Jyväskylästä ponnistavan kaksikon Eetu "Hangaround" Tuovisen ja Pekka "Nobody" Korhosen kiertolaispanimon kaksi NEIPA tyylistä olutta. Kaverit olivat hiljattain Ylen kiertolaispanimoita käsittelevässä jutussakin, joka kannattaa lukea myös. Oluet on nimetty siis Hangaroundiksi ja Nobodyksi, joissa ainesosaluettelo on muuten sama, mutta toisessa on tuplakuivahumalointi Centennial humalalla ja toisessa Mosaicilla. Otin maistoon ensin Centennialilla humaloidun Nobodyn. Aiemmin tältä panimolta maistettu Hops-a-Daisy NEIPA oli erinomainen, joten korkeat odotukset on näillekin ladattu. Molemmat oluet valmistettu Lohjan UG Breweryssä.


Nobody
5,5% | Vesi, ohramallas, vehnämallas, kaurahiutale, humala, hiiva


Asianmukaisen sameaa ja kellertävää isokuplaisella vaahdolla. Tuoksu on huumaavan havuinen ja sitruksinen sekä hieman kaurainen. Suutuntuma on tässäkin HnB:n NEIPAssa erinomainen. Sopivan täyteläinen, pehmeä ja maltillisen hiilihappoinen. Hyvä sitrusvetoinen, mutta silti NEIPAmaisen mehumainen maku. Runsaasti ja voimakkaasti hedelmää, mutta myös havuisempaa tuntua ja katkeroakin. Pieni hop burnikin taitaa kutitella hetken päästä nielaisun jälkeen, jos siis pitää pientä taukoa siemausten välillä pitää. Maku on kyllä niin hyvä, että liukkaasti kaatuu. Tyyli vaikuttaisi olevan tekijöillä hyvin hallussa.

 

Hangaround
5,5% | Vesi, ohramallas, vehnämallas, kaurahiutale, humala, hiiva


 
Samat speksit kuin aiemmassa siis, mutta tuplakuivahumaloitu Mosaicilla. Ulkonäkö melko lailla identtinen. Tässä herkullisen hedelmäinen ja voimakas kuivahumalointi kääntyy aromeiltaan enemmän mustaherukkapuskaiseen suuntaan. Tropiikin hedelmiä myös. Tässä on ehkä Nobodya enemmän myös sellaista vehreää pellettimäisyyttä, joka tekee pientä karkeutta muuten pehmeään makuun ja suutuntumaan. Se on kuitenkin vain sivuroolissa. Raikas ja maukas tämäkin on. Nielaisun jälkeen tuntuva hop burn tuntuu kasvavan joka siemauksella ja tuntuu Centennialilla kuivahumaloitua versiota voimakkaammin, mutta se voi johtua siitäkin että tämä on nyt toinen tällainen olut peräjälkeen. En ole tämän tyylisiä tainnut koskaan useampaa putkeen ottaa niin en osaa sanoa johtuuko ilmiö siitä. Hop burn on siis sellaista pientä polttelua joka tuntuu nielaisun jälkeen kurkussa, ikään kuin olisi maistanut jotain hieman tulisempaa maustetta tai vastaavaa. Ei siis kielellä, vaan kurkussa. Hyvää se tämäkin on. Molemmat pullotetut NEIPAt tältä kaksikolta siis myös oikein maukkaita. 
 
Arvioidut oluet saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.