Kotiolutta: Panimo Duuni Der Alte

0 kommenttia
 
Juhannuspäivänä nautitaan jyväskyläläisen kahden hengen braumeisterkommuunin tuotosta. Vuorossa saksanmaalta innoituksensa saanut Der Alte, josta tarkemmat speksit alla.

Der Alte
5,2% | 35 IBU

Maltaat: Viking Sahtimallas, Munich Light, Chocolate light, Caramel 100
Humalat: Spalt Select
Hiiva: Safale K-97 German Ale 

Tekijän kommentit: 
"Käytiin Zum Uerigella kiskoo sitä niitten legendaarista altbieriä ja aateltiin yrittää ite perässä. Kesän janojuomakshan tää on tarkotettu." 
 
Olut on väriltään kaunis ja selvästi kirkkaampi mitä kuva antaa ymmärtää. Näissä lämpötiloissa, joista nyt jussina saadaan nauttia niin tuppaa vaan lasi menemään huuruun kun siihen kaataa kylmän oluen. Tuoksu on mainio. Siinä on pähkinäistä ja toffeemaista maltaisuutta, mutta myös hentoa hedelmäisyyttä ja humalaisuutta. Maukasta on ja raikastakin, vaikka mallaspohja makeahko ja runsas onkin. Katkeroa kuitenkin löytyy myös runsaasti ja hiilihappojakin sopivasti, joten kokonaisuus toimii hyvin. Sellainen pilsmäinen purenta, hekumaa. Mallas on maussakin se vetojuhta  toffeemaisine ja pähkinäisine vivahteineen ja siihen tulee sopivasti hedelmäisyyttä ale-hiivasta ja varmaan humalastakin - sellaista mannermaista, ei niin sitruksista vaan kukkaketomaisempaa ja hienovaraisempaa. Tykkään ja kylläpä muuten kelpaa särpiä sopivan viileää olutta näillä ilmoilla. Uskoisin, että siellä ruudun toisella puolella muutama muukin, jolla on samansuuntaisia kokemuksia.

Kiitos Duunille tästäkin hienosta oluesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.