Olutarvio: Ruosniemen Panimo Vuorineuvos Salted Caramel

2 kommenttia
 
Ruosniemen Panimo Vuorineuvos Salted Caramel
Imperial stout | 9,5% | Vesi, ohramallas, humala ja hiiva


Sysimustaa olutta runsaan pitsikkäällä mokkaisella vaahdolla. Tyylikäs ulkonäkö. Tuoksusta nousee päällimmäisenä esiin monipuolinen konvehtimainen suklaisuus sekä voimakas lakritsaisuus, mutta totta kai mukana on myös stoutmaista paahteisuutta. Tuoksu on vedet kielelle herauttavaa sorttia ja makukin lunastaa lupauksia jo heti ensi siemauksella. Täyteläinen olut on voimakkaasti lakritsainen, konvehtimainen, hieman vaniljainen ja loppuvedossa todellakin myös huomattavan suolainen - mielleyhtymä noitapillilakuun ei ole koskaan ollut selvempi. Ainesosaoluettelo ei mausteita mainitse, joten ehkä taikuus kumpuaa jostain muualta, mutta aidon lakritsainen ja konvehtimainen tuntuma kuitenkin on. Tukevassa rungossa on myös karamellimaista toffeemaisuutta. Jälkipotkuun kerääntyy suolaisuuden tueksi vielä tuntuvaa katkeruuttakin. Suolaista ja makeaa löytyy tasapuolisesti ja intensiivisesti.

Liiankin usein kotimaisia pienpanimo-oluita vaivaava varovaisuus on unohdettu ja nyt ajetaan kaikilla sylintereillä - peräkärrykin on kytkettynä! Onko vuoden olut selvillä jo heti helmikuussa?

Arvioitu pullo saatu panimolta.

2 kommenttia:

 1. Erinomaisen nautittava seurajuoma.
  Vaatii arvolleen sopivan lasin.
  Korvaa helposti seurusteluviinin.
  Ei ole saunaolut.
  Kylläkin hintavahko.

  VastaaPoista
 2. Suuret odotukset mutta en huomannut tämän olevan karamelli aromilla lisättyä hevonkusta. Sopii kaadettavaksi maahan tai vessanpöntöön.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.