Olutarvio: Laitilan Kukko Helles (5,0%)

0 kommenttia
 
Laitilan Kukko Helles (5,0%)
Vesi, ohramallas (Pilsner, Caramel Pale), humala (Magnum, Perle)

Hioimme timanttia, julisti Laitilan markkinointiosasto, kun Kukko Hellesin 4,7% versio päivitettiin 5,0% vahvuuteen. Tämä sininen Kukko on se, josta olen ehkä saanut eniten negaa palautteiden muodossa. Innostuin nimittäin aikanaan kehumaan 4,7% versiota ja se nyt ei ilmeisesti tällaiselle ihan vaan saksalaistyyliselle peruslagerille oikein käy, varsinkaan jos pidät itseäsi jonkin sortin olutharrastajana. Joka tapauksessa tämä erittäin juotava helles on nyt päivittynyt hieman vahvemmaksi ja bongasin purkin ihan tuoreeltaan Rauman Citymarketin hyllystä. 4,7% versio on siellä maksanut 1,99€ ja tälle oli lätkäisy 2,49€ lappu. Ei paha sekään, mutta korotuksena tietty "vain" 0,3% tähden jonkinmoinen.

Olut on edelleen oma tuttu itsensä. Pehmeän maltainen, selvästi Kukko Pilsiä ja täyteläisyytensä vuoksi jopa ehkä Kukko Lageriakin kevyemmin katkeroitu, mutta aromikkaamman humalainen ja hiilihappoisuudeltaan miellyttävä olut. Mallas maistuu, humala maistuu, tasapaino ja juotavuus on kohdillaan. Runkoa taitaa olla hieman 4,7% versiota enemmän ja se tuo vielä pienen lisän nimenomaan tuohon pehmeyteen, joka oli oluen "se juttu" jo aiemminkin. Eli hyvästä tuli vieläkin parempi.

Tämä on se Laitilan jokapaikanhöylä - sopii joka tilanteeseen. Lager on omaan makuuni liian mauton ja karkea, Pils on hyvä, varsinkin 5,5% vahvana, mutta ei sekään kokonaisuutena näin nautinnollinen ole. Juotavuus, suutuntuma, jälkimaku... niistä se kokonaisuus muodostuu ja joskus se vaan natsaa, kuten tässä Hellesissä.
Arvioitu tölkki (ja useampikin) ostettu Rauman Citymarketista (2,49€/0,5l)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.