Maistelussa Jacobstads Shipbuilder ja Ocean Explorer

0 kommenttia
 
Uudessakaarlepyyssä toimiva, mutta samalla seudulla sijaitsevan Pietarsaaren ruotsinkielistä nimeä brändinään käyttävä Jacobstads lähetti kaksi lageriaan maistettavakseni. Panimo on itselleni varsin tuntematon, mutta JaskanKaljojen Suomalaiset pienpanimot tutuksi -jutusta lueskelin hieman meininkejä ennen maisteluita. Jos siis haluat tietää panimosta enemmän, niin kliketi klik tuota yllä olevaa linkkiä - nyt keskitymme maistelemaan oluita. Oluille on nyt suotuisat olosuhteet, koska Raumalla on ollut kevään kaunein päivä ja terassilla istuskellessa on ihan oikeasti lämmin. Näissä olosuhteissa hyvä lager pääsee oikeuksiinsa. 

Pakko vielä kehua panimon komeita etikettejä. Ovat nättejä, mutta myös informatiivisia. Tärkeimmät speksit sekä käytetyt maltaat ja humalat mainitaan. Pullotuspäivää ei ole, mutta toisaalta harvalla on, vaikka se on ehkä kuluttajan kannalta se tärkein.  

Shipbuilder 
Jeppis Style Craft Lager | 5,2% | 16 IBU

Maltaat: Pilsner, Vehnä
Humalat: Tettnanger

 
Kirkas, kultainen olut, joka vaahtoaa mukavasti. Tuoksussa on mallasjyväistä ja kukkaista aromikkuutta. Aika jännän viljavaa ja jyväistä tuo maltaisuus, melkein kuin mäskäyksen tuoksu, mutta kylmänä. Maku on hieman makeammanpuoleisesti maltainen ja tuoksun tavalla viljainen, katkeruus on kevyttä, mutta aromipuolen humala maistuu miellyttävästi. Yksinkertaisia, mutta aina hyvin toimivia makuja. Peruslagerissa maltaisuus ei ole näin makeaa. Vehnämaltaalla lienee oma osansa tuossa makeudessa, sillä vehnäoluissa on monesti samanlaista tuntumaa. Ei hullumpi, laatutaso on kunnossa ja maut ovat puhtaita sekä selkeitä - eli peruslagerin tärkeimmät palaset ovat kohdillaan. 

Ocean Explorer
New World Craft Pils | 5,0% | 40 IBU

Maltaat: Pilsner, Vehnä, Cara Pale
Humalat: Mosaic, Motueka, Galaxy


Kirkas ja kultainen on tämäkin. Vaahto on Shipbuilderia selvästi pitsikkäämpi ja kestävämpikin. Tuoksussa on nyt melko voimakkaasti Mosaicin mustaherukkapuskaista humalaisuutta ja tropiikin pehmeitä hedelmiä. Lagermaiset piirteet hieman peittyvät humaloinnin alle. Maku on kuivempi ja terävämpi kuin Shipbuilderissa, kuten odotettavissa olikin, mutta sitä samaa mallasjyväistä makeutta on kyllä tässäkin. Katkero on terhakka ja humalien aromit tulevat puhtaasti esiin. Laadukasta olutta. Hyviä selkeitä makuja, eikä mitään häiritseviä ominaisuuksia. Selvästi Shipbuilderia intensiivisempi ja omassa tyylissään hyvinkin pätevä esitys -  ei aivan niin voimakasmakuinen kuin Laitilan Atlanta, mutta kyllä tämä pehmeämmän pyöreänä on hieman juotavampi. 

Oluet jättivät positiivisen mielikuvan panimosta eli kenties näytepaketin tuottama ilo oli tällä kertaa molemminpuolinen - kiitokset Jacobstadin pariskunnalle oluista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.