Olutarvio: Takatalo & Tompuri Kaski Pils

2 kommenttia
 

Kaski Pils

Panimo: Takatalo & Tompuri, Ravijoki
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,6%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma 3,95€/0,33l)

Leikkasin juhannusaattona ruohon sahdinmetsästyksen jälkimainingeissa.  Aurinko paistoi ja lohi makasi savustuspöntössä. Elämä oli niin sanotusti kohdillaan ja janokin siis itse aiheutettu. Tilanteeseen ensiavuksi raapaisin itselleni uuden panimotuttavuuden Takatalo & Tompurin Kaski Pilsin, joka kuivakan katkerana tyylinsä edustajana sammutti janon tehokkaasti. 
Takatalo & Tompuri Brewery on Kymenlaaksossa, Virolahdella Ravijärven kylässä sijaitseva pienpanimo. Panimossa Kaski-olutta panevat maanviljelijät Mikko Suur-Uski ja Juha Kokkala. Kaski-nimi on syntynyt Takatalon ja Tompurin tiloilla jo esi-isien aikaan, jolloin peltomaita tehtiin metsiä kaatamalla ja polttamalla viljelysmaiksi. Kaskeamalla saatiin maaperästä ravinteikas viljelyä varten. Oluessa käytettävät mallasohra, kaura ja vesi tulevat isäntien omilta tiloilta. Laadukkaasta ja korkealuokkaisesta raaka-aineista pantu olut on makumatka esi-isien juurille, jotka aikoinaan metsät pelloiksi kaskesivat.

Aina on pantu.
Isännät,

Mikko Suur-Uski ja Juha KokkalaUtuisen kultaoranssi olut, jonka vaahto on tiivis ja pitsikäs. Tuoksussa on viljavan mallaspohjan päällä hieman höyryolutmaisesti hiivan käymisaromeitakin (vai tuleeko suodattamattomuudesta?) ja lisäksi humalan kukkaisuutta. Maku on hyvä - katkero napsahtaa terävästi ja pitkäkestoisesti ja mallas maistuu puhtaasti. Humalissa on lisäksi kosolti kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä. Varsin runsasmakuinen tapaus jossa käymisaromit tuntuvat nousevan standardilageria suurempaan rooliin. Kyllähän tämä maukasta on. En tiedä kuvittelinko kalaa savustaessa mukaan pientä savuisuuttakin, luultavasti, sillä sellaista ei tunnu muut havainneen. Panimollahan on muuten Kylmäsavulager myös ja senkin voisi ilman muuta kyllä testata. Hyvä ensikosketus tähän panimoon!

Yhteenveto

Rapsakka pils!

2 kommenttia:

  1. Jeps, samoilla linjoilla olen tästä oluesta ja tuntuu kivalta kun olen Kymenlaaksosta kotoisin. Tekisi melkein mieli mennä kiittämään herroja Takatalo & Tompuri tästä oivasta Kaski Pilsistä. Olen muuten maistanut viime kesänä Virolahden mökillä Kylmäsavu lageria. Hyvä olut on se todellakin, joten suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä oiva Pils olut. Mielestäni parempaa kuin Pilsner Urquell, joka oli suosikki olueni, ennen kuin maistoin Kaski Pilssiä.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.