Podrkrkonosský speciál Novopacké pivo

0 kommenttia
 
Tämä tumma tshekkilager tarttui omasta vakioalkostani matkaan tänään. Tämä on juuri niitä oluita, joita olen puolitietoisesti onnistunut välttämään... eli ei ennakkoon kovin kiinnostava, mutta sellainen, joka on helposti ja sopuhintaan saatavilla. Tumma lager ei lukeudu suosikkityylieni joukkoon, vaikka aiemmin maistamani ovatkin kaikki ihan kelvollisia olleet, niin yksikään ei ole oikein kunnolla säväyttänyt. Nyt on aika testata miten maistuu tämä Podork... podrokon... podkrdko... olut.


0,5l - 15ml = 0,485l?
Kuvaus ja historiaa (panimon sivuilta):
– in 2005, the original name "Vyrocni" (Anniversary) was changed to Podkrkonossky special (Giant Mountains foothills specialty). The Anniversary beer was brewed in 1997 on the 125th anniversary of the foundation of the brewery. Thanks to high popularity and growing demand, it has ranked among the standard products. It concerns a unique stronger beer with beautiful colour belonging to specialities. The taste of malt is balanced with distinct bitterness, alcohol 6.3%.


  
Sitten itse oluen pariin, reittausvihko esiin ja korkki auki...

Tumman ruskea olut, jonka kestävä vaahto on runsas ja beige. Tuoksu on melko vaisu, mutta siitä erottaa makeaa paahteista mallasta ja jonkin verran humalaa. Heti kaatamisen jälkeen myös vaimeasti suklaata ja savua. Maku on makeahko, jopa sokerinen. Hieman paahteisen maltainen ja paikoin tuntuu jopa palaneelta. Kevyesti suklaisuutta. Lopussa on yllättävän paljon humalointia joka kuivattaa suutuntumaa loppua kohden tehden mausta lakritsaisen. Jälkimaku pitkä ja hieman hapan, sekä jotenkin karkea. Keskitäyteläinen suutuntuma on maltillisen hiilihappoinen.  Onhan tämä positiivinen yllätys, mutta ei kuitenkaan mikään über-elämys. Kannattaa kokeilla.

Kouluarvosana: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.