Bändiolut: Coolhead x Tyrantti Kobra 2

0 kommenttia
 

Tyrantti Kobra 2

Panimo: CoolHead Brew, Tuusula
Oluttyyli: NEIPA
Alkoholipitoisuus: 6,66%
Saatavuus: Alko (5,50€ / 0,33l)

Vaaran ja nopeuden nimeen vannova Tyrantti on Nahka-Sami Silvennoisen, Henkka Segerin ja Paha-Tapio Pennasen muodostama nahkahevitrio. 80-luvun Iron Maidenin ja Judas Priestin renkaiden jäljissä viilettävän yhtyeen 8.2.2019 julkaistu debyyttialbumi ylsi Suomen virallisella listalla sijalle 6.

Tyrantin prioriteetit ovat siinä mielessä kunnossa, että viime keväänä kauan ennen ensimmäistä levyä, julkaistiin jo ensimmäinen olut, "Kobra". Oluen valmisti tuusulalainen pienpanimo CoolHead. CoolHeadille Kobra oli ensimmäinen bändin kanssa tehty yhteistyöolut ja sen suosio pääsi yllättämään myös panimon väen:

– Ensimmäinen Kobra NEIPA myytiin kesällä niin nopeasti loppuun baareista, panimon myymälästä ja Pien -olutkaupasta, että kysyntää olisi ollut isommallekin erälle. Ensimmäisessä Kobrassa keskityttiin nimenomaan vaarallisen helppoon juotavuuteen, missä palautteiden perusteella onnistuttiinkin, tuotekehityspäällikkö Pietari Kruus kommentoi.

Tyrantin nopeatempoisen ja intensiivisen Kobra-kappaleen mukaan nimetystä juomasta tehtiin tällä kertaa hieman voimakkaampi. Reseptissä säilytettiin kuitenkin hevimetallikeikoille sopiva helppo juotavuus.Kobra 2 on sameaa humalanektaria, jolle makua tuovat Enigma- ja Mosaic-humalat. Humalaa on lisätty tuplakuivahumaloinnilla, eli lisäämällä sitä sekä heti käymisen alkuun että myös loppuun. Tästä olut saa tyypillisen mehukkuutensa ja sameutensa, eikä siitä tule turhan katkeraa. Humaloinnille taustatukea antaa Golden Promise -maltaista ja kaurahiutaleista rakennettu pehmeä mallaspohja.



Kobra iskeytyy lasiin tyylille ominaisen sameana ja valkeavaahtoisena. Tuoksussa on vaaran ja nopeuden tuntua. Intensiivisen hedelmäiset likit luritellaan tiukan kauravetoisen kompin päälle ja hyvällä tyylitajulla tietenkin. Keskikokoisen Siwan hedelmäosasto on siirtynyt humalien tuottamana panoprosessista tölkkiin kiitettävän raikkaana. CoolHead osaa asiansa. Kobra viettelee uhrinsa takuuvarmasti ja houkuttelee maistamaan. Olut on suussa pehmeä ja edelleen intensiivisen hedelmäinen. Pehmeää eksotiikkaa ja tiukempaa sitrusta hyvässä tasapainossa. Loppuveto yltyy runsaan katkeroiseksi ja havuinen falsetti kaikuu jälkimaussa päättymättömältä kasetilta soitettuna. Yleensä katkeruus on tässä tyylissä pliisumpaa, mutta nyt on jumalauta kunnollista! Kyllä se vaan kunnon NEIPA(kin) vaatii vahvuutta, että runko muodostuu miellyttävän tukevaksi ja humalaa voidaan ladata keittoon aivan käsittämättömät määrät tasapainon siitä häiriintymättä. Erinomainen olut!

Yhteenveto

Intensiivisen hedelmäinen ja raikas
ARVOSANA: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.