Parit witit: Malmgård Witbier & Brunehaut Blanche

0 kommenttia
 
Parit witit sarjassa jatketaan Suomi - Belgia vastakkainasettelua. Suomesta tällä kertaa maistoon Loviisan Pernajasta Malmgård Witbier, jossa limen kuorta mausteena. Belgiasta gluteeniton haastaja Brunehaut, jossa vehnän sijaan tattaria ohramaltaan lisäksi. Pidemmittä jaaritteluitta itse nautinnan pariin.
 
Malmgård Witbier
4,9% | Vesi, ohramallas, vehnä, limen kuori, korianteri, humala, hiiva
 
 
Siitä ei kovin kauaa olekaan kun nautiskelin tällaisen Malmgårdin, mutta otetaan nyt parit witit sarjan varjolla uudelleen. Kauniisti keltainen ja läpinäkymätön olut, jonka vaahto on varsin kestävä. Tuoksu tässä oli muistaakseni hyvä ja erityisesti limenkuori hienosti esillä - ja sellainen tämä onkin. Korianterisuus hiukan kesyä tosin, se voisi ehkä erottua hieman enemmänkin. Raikas hedelmäinen tuoksu kuitenkin ja vehnäisyys tietysti esillä myös. Pullowiteissä on yleensä tölkkioluita voimakkaammat hiilihapot ja niin tässäkin tapauksessa, riittävästi on ja mukavan pehmeästi, mutta ehkä se viimeinen terävyys jää vähän vajaaksi. Lime tuo makuun omaa muikeuttaan hienosti ja sitä kautta tämä erottuu appelsiininkuorta mausteenaan käyttävistä. On edelleen oikein hyvä ja ilahduttavan laajalti näkee kaupoissa. Tullee ostettua jatkossakin.

Brunehaut Blanche
5,5% | Sisältää ohramallasta
 
Belgialaista artesaanista pintahiivaolutta kertoo etiketti. Ohramaltaan lisäksi vain tattaria käytetty - sillä osaltaan selittyy gluteenittomuus sitten varmaan. Olut pyrkii pullosta ulos heti korkkauksen jälkeen vaikka on pullo on kyllä saanut jääkaapissa asettua riittämiin. Lasissa olut kuohuaa runsaasti, mutta ei nyt ylitse kuitenkaan. Tuoksu on mausteisuutta ja hedelmäisyyttä, joka etäisesti kyllä muistuttaa witbieriä, mutta ei sitä kovin houkuttelevaksi voi sanoa. Maku on mausteinen, pahvimainen ja tympeä - hapettunuttahan tämä on. Päiväys kuitenkin vasta 07/2024 eli aika optimistisesti on vedetty. Vehnäisyyttä tai muutakaan sen kaltaista "kuohkeutta" ei ole suutuntumassa kyllä nimeksikään joten tuskin kunnossakaan olisi hääppöinen. Huonompi siis kuin 1664 Blanc, sitäkin voidaan pitää saavutuksena.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.