Olarin Panimo & HOMBRE Brew it Better Yourself Märzen

0 kommenttia
 
Maisteluvuorossa mielenkiintoinen yhteistyö Olarin Panimon ja facebookin tunnetun HOMBRE yhteisön välillä. HOMBRE alkoi aikanaan nimensä mukaisesti (HOMBRE Helsinki) pääkaupunkiseudun kotipanijoiden yhteisönä, mutta aika maanlaajuinen tuo taitaa nykyään olla. Itsekin olen ollut ryhmässä mukana melkein alusta alkaen vaikka asun Raumalla. Ryhmässä järjestettiin äänestys että pitäisikö tehdä jollain panimolla ihan oikein myyntiin tuleva olut, mikä olisi panimo ja minkälainen olut voisi olla. Lopulta päädyttiin muistaakseni varsin yksimielisesti Olarin Panimoon ja tyyliksi valikoitui yllättäen Märzen - saksalaistyylinen runsasmaltainen lager. Oluen resepti on suunniteltu yhdessä Olarin Panimon ja kotiolutyhteisön kanssa ja sen etiketin on toteuttanut yhteisön perustanut Pate Pesonius. 
 
Oluen reseptiikka aukeaa lukemalla QR-koodi tölkistä. Linkki vie tälle Olutpostin nettisivuille, josta reseptin voi tsekkailla. Idea tietysti on kuten oluen nimikin sanoo - yritäppä tehdä itse paremmin. Pääkohtina reseptistä poimitaan maltaat Pilsner, Munich II, Crystal light ja Melanoidin sekä humalat Magnum, Hallerthau Mittelfrüh ja Saaz. Hiivana toimii Fermentis W-34/70. Kaikki helposti kotipanijoillekin saatavilla olevia raaka-aineita.

Tölkistä löytyy myös Brewers Against War logo ja jokaisesta myydystä tölkistä menee 20 senttiä Ukrainan hyväksi. Erittäin tärkeällä asialla ollaan. Olen itse saanut tämän ja kolme muutakin olutta Olarin Panimolta, joten päätin tässä ja nyt lahjoittaa Ukrainalle näiden neljän oluen arvioidun ostohinnan 20€ kokonaisuudessaan. Lahjoituksia suoraan Ukrainan armeijalle voi tehdä Ukrainan pankin virallisilla sivuilla: https://bank.gov.ua/en/about/support-the-armed-forces
 
Siirrytään sitten itse asiaan eli arvioidaan olut. 
 
Brew It Better Yourself Märzen
5,5% | Vesi, ohramallas, humala, hiiva
 
Kirkas, väriltään kauniisti syvän kultainen ja vaahdoltaan kestävä. Tuoksussa on monipuolisesti leipäistä maltaisuutta ja hennosti karamellisuutta sekä jalohumalien aromikkuutta. Täysin kliini hiivaprofiili päästää maltaan hienosti esiin. Aitoa märzenin tuntua! Maku on niin ikään erinomainen. Ihan aidon saksalaisen märzenin veroinen - maltaisuutta leipäisesti ja hitusen karamellisesti. Raikkaasti myös aromihumalointia ja lopussa tasapainottavan yrttimäinen makeuden pois pyyhkäisevä katkero. Juotavuuden luottoluokitus on korkein mahdollinen AAA+. Olari on kovassa vedossa - panimolta tuntuu onnistuvan tyylipuhtaasti kaikki sumukaljoista vahvoihin tummiin ja aina näihin lagereihin asti. 
 
 Arvioitu olut saatu panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.